Έντυπη Έκδοση

Χάσαμε το μέτρημα με τις παραιτήσεις στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων

Αποχωρεί και ο Ανδρέας Ταπραντζής, το πιο παλιό στέλεχος του ΤΑΙΠΕΔ

Σε Ταμείο... Αποχωρήσεων θα πρέπει να μετονομαστεί το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων. Ο πιο «παλιός» του ΤΑΙΠΕΔ παραιτήθηκε, αποδεικνύοντας ότι οι αποκρατικοποιήσεις δεν προχωρούν.

Ο λόγος για τον Ανδρέα Ταπραντζή, ο οποίος κατείχε τη θέση του εντεταλμένου συμβούλου, από τη σύσταση του Ταμείου, τον Ιούλιο του 2011. Οι πρώτες φήμες για αντικατάσταση του κ. Ταπραντζή εκδηλώθηκαν την περίοδο του τελευταίου «ανασχηματισμού» του Ταμείου, όπου νέος πρόεδρος ορίστηκε ο Εμμανουήλ Κονδύλης (με προϋπηρεσία σε Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα, ΑΓΕΤ-Ηρακλής, Βιομηχανικά Ορυκτά, Αστήρ κ.ά.) και διευθύνων σύμβουλος ο Πασχάλης Μπουχώρης (με προϋπηρεσία στην Εθνική Τράπεζα).

Αμετακίνητος είχε παραμείνει ο κ. Ταπραντζής, αν και το μέγαρο Μαξίμου είχε δεχθεί εισηγήσεις για την απομάκρυνσή του. Αυτές δεν έγιναν αποδεκτές, με το επιχείρημα ότι «αφού φεύγουν Εμίρης-Μανιατόπουλος, πρέπει να μείνει και κάποιος που ξέρει το περιεχόμενο των αποκρατικοποιήσεων». Μάλιστα, τότε είχε ακουστεί ότι πέρα από γνωστές επιχειρηματικές οικογένειες, υπέρ της παραμονής του Ανδρέα Ταπραντζή είχε ταχθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος.

Ωστόσο, στο μεσοδιάστημα φαίνεται ότι εντάθηκαν οι πιέσεις για την απομάκρυνσή του, κάποιες από τις οποίες προέρχονταν και από το εσωτερικό του ΤΑΙΠΕΔ. Στον κ. Ταπραντζή χρεώθηκαν αρκετές από τις καθυστερήσεις στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, κυρίως στον τομέα των ακινήτων. Από την πλευρά του, ο πρώην εντεταλμένος σύμβουλος είχε ζητήσει, πολλές φορές, σοβαρές αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο διαχείρισης των ακινήτων, καθώς και στη χωροταξική-πολεοδομική νομοθεσία, γιατί θεωρούσε ότι, με το σημερινό καθεστώς, ήταν σχεδόν αδύνατη η αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας.

Σε δήλωσή του αναφέρει: «Το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων έχει συμβάλει ουσιαστικά στην ανασυγκρότηση και την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της χώρας, ενώ το ίδιο το ΤΑΙΠΕΔ αποτελεί πια ένα όχημα μεταρρυθμίσεων και προσέλκυσης άμεσων ξένων επενδύσεων, επιτυγχάνοντας συμβάσεις ύψους 5,4 δισ. ευρώ, με προσδοκώμενες δευτερογενείς επενδύσεις άνω των 10 δισ. ευρώ».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ταπραντζής αναλαμβάνει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην Avis, εταιρεία που δραστηριοποιείται στην αγορά ενοικίασης και μισθώσεων αυτοκινήτων. Η Avis ανήκει στον όμιλο της Πειραιώς.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Παραιτήσεις-Αποχωρήσεις
ΤΑΙΠΕΔ