Έντυπη Έκδοση

Μια επιτροπή για τις... επιτροπές φοροεσόδων

Οπως συνηθίζεται στην Ελλάδα, όταν κάτι δεν λειτουργεί, συγκροτείται μια επιτροπή για να βρει τη λύση. Με βάση αυτή την παράδοση η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, αποφάσισε τη συγκρότηση ειδικής επιτροπής η οποία θα ψάξει να βρει τις αιτίες που δεν αυξάνεται η αποδοτικότητα των φοροελεγκτικών και φοροεισπρακτικών μηχανισμών.

Μάλιστα, η απόφαση ορίζει ότι το πόρισμα θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε ένα μήνα. Η ομάδα θα αποτελείται από 9 στελέχη της Φορολογικής Διοίκησης και θα πρέπει να ελέγξει όλες τις σχετικές διατάξεις οι οποίες αφορούν τους ελέγχους και τη λήψη μέτρων εις βάρος οφειλετών. Στο μικροσκόπιο της επιτροπής θα μπουν οι διατάξεις που:

* αφορούν στη διαδικασία που πρέπει να ακολουθείται από τις ελεγκτικές αρχές, προκειμένου να ελέγχονται οι πλέον αποδοτικές από πλευράς φορολογικών εσόδων, για το Δημόσιο, υποθέσεις και

* εμποδίζουν την απεμπλοκή του εισπρακτικού μηχανισμού από την επιδίωξη είσπραξης παραγραφόμενων οφειλών και τον προσανατολισμό αυτού στην επιδίωξη είσπραξης κυρίως οφειλών που παρουσιάζουν μεγάλη εισπραξιμότητα.

Αυτό που καλείται κυρίως να κάνει η επιτροπή είναι να βρει τη φόρμουλα, ώστε να σταματήσει ο έλεγχος σε υποθέσεις που δεν έχουν περιθώρια επιτυχίας, προκειμένου να βελτιωθεί η επιτυχία και η αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών. Α.Κ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ)
Εφορία και φορολογική πολιτική