Έντυπη Έκδοση

Ζητείται λύση

Είμαι μητέρα τριών παιδιών. Ο γιος μου σπουδάζει στη Λάρισα, όπου πέρασε το 2011, τότε που η κ. Διαμαντοπούλου είχε καταργήσει τις μετεγγραφές.

Η δεύτερη κόρη μου πέρασε φέτος στην Κομοτηνή, Φιλολογία. Εμείς κατοικούμε στην Καστοριά. Ο άντρας μου είναι σχεδόν άνεργος, ενώ εγώ εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα (απλήρωτη έξι μήνες). Για καλή μου τύχη υπάρχει στη Θεσσαλονίκη ένα μικρό, παλιό διαμέρισμα (μισό μισό με την αδελφή μου), στο οποίο κατοικεί ήδη η ανιψιά μου, που είναι και αυτή φοιτήτρια, όπου θα έστελνα το κορίτσι μου αφού έπαιρνε τη μετεγγραφή. Τελικά τώρα διαβάζω και δεν καταλαβαίνω αν θα καταφέρουμε να πάρουμε μετεγγραφή ή όχι. Καταλαβαίνετε ότι μου είναι αδύνατο να πληρώνω τρία ενοίκια. Υπάρχει κάτι στα κριτήρια μετεγγραφής που εκτός του ότι είμαστε τρίτεκνοι με αδελφό φοιτητή να δείχνει ότι υπάρχει ένα σπίτι στη Θεσσαλονίκη χωρίς όμως να είναι μόνιμη κατοικία των γονέων; Τι μπορώ να κάνω; Χρειάζονται κάποια δικαιολογητικά επιβεβαίωσης; Ή πού μπορώ να απευθυνθώ, για να μου δώσουν οδηγίες;

Είναι τρομερό, κατάφερε το παιδί σου να περάσει στο πανεπιστήμιο και να μην μπορείς να χαρείς.

Δυστυχώς το μηνιαίο εισόδημά μας είναι 1.300 ευρώ. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να πληρώνουμε άλλο ενοίκιο. Εξαντληθήκαμε οικονομικά».

Σας ευχαριστώ πολύ,

Μπακάλη Ξανθή

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Στη στήλη
Οι αναγνώστες γράφουν