Ηλεκτρονική Έκδοση

Πέθανε ο δημοσιογράφος Τριαντάφυλλος Δραβαλιάρης

Τελευταία ενημέρωση:

Ο διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας «Ημερησία» Τριαντάφυλλος Δραβαλιάρης πέθανε σε ηλικία 59 ετών μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο. Υπήρξε αγωνιστής από τα φοιτητικά του χρόνια οπότε διετέλεσε επικεφαλής της Πανσπουδαστικής και στη συνέχεια μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Εργάστηκε ως πολιτικός συντάκτης στις εφημερίδες «Ριζοσπάστης» και «Αυγή», ως σύμβουλος έκδοσης στην εφημερίδα «Εξουσία» και ως διευθυντής στους ραδιοφωνικούς «902 Αριστερά στα FM» και «Planet». Για έναν χρόνο υπήρξε διευθυντής σύνταξης στην εφημερίδα «Έθνος» ενώ από το 2001 εργάστηκε ως διευθυντής σύνταξης στην εφημερίδα «Ημερησία».

Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε συγκίνηση στο δημοσιογραφικό κόσμο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται τη σύζυγό του και συνάδελφο Σοφία Φασουλάκη, τα τρία αγαπημένα παιδιά τους και τους οικείους του για τη μεγάλη απώλεια και αποχαιρετά τον εκλεκτό συνάδελφο:

"Ο Τριαντάφυλλος Δραβαλιάρης ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος, ένα γνήσιο πολιτικό όν, όπως ομολογούν όλοι όσοι τον γνώρισαν. Ορμώμενος από την επαρχία και με προσφυγική καταγωγή, αντρώθηκε στην πολυτάραχη εποχή της μεταπολίτευσης και συνέβαλε με όλες του τις δυνάμεις, αρχικά μέσα από το ισχυρότερο πολιτικό κίνημα της εποχής, την ΕΦΕΕ, και στη συνέχεια από το δημοσιογραφικό του μετερίζι για την πρόοδο και τον εκσυγχρονισμό του τόπου, μέσα από τις δικές του αταλάντευτες αρχές, τις οποίες δεν εγκατέλειψε ποτέ.
 
Αγωνιστής σε κάθε έκφανση της ζωής του, ακόμη και στον τρόπο που αντιμετώπισε τη μεγάλη περιπέτεια που του επιφύλαξε η μοίρα, δίδαξε ήθος, μαχητικότητα και θάρρος, σε όσους τον περιέβαλλαν όλον αυτόν τον καιρό με αγάπη"
Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του Τριαντάφυλλου Δραβαλιάρη. "Θα τον θυμόμαστε ως γενικό γραμματέα του Κ.Σ της ΕΦΕΕ και για τους αγώνες του στο φοιτητικό και το αριστερό κίνημα, αλλά και ως έναν ακούραστο εργάτη της δημοσιογραφίας, που θα μας λείψει για το λαμπρό του μυαλό και την ξεχωριστή του πένα. Τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους συναδέλφους του στην Ημερησία" αναφέρεται στην ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

Η Δημοκρατική Αριστερά και ο Φώτης Κουβέλης εξέδωσαν ανακοίνωση εκφράζοντας τα συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος σημειώνοντας μεταξύ άλων ότι "στον επαγγελματικό στίβο, πραγματικός εργάτης της δημοσιογραφίας, διετέλεσε επί πολλά χρόνια διευθυντικό στέλεχος εφημερίδων και ραδιοφωνικών σταθμών, ενώ διακρίθηκε όχι μόνο για τις ικανότητες του, αλλά και για το ήθος και την ανιδιοτέλεια του".
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δημοσιογράφοι