Ηλεκτρονική Έκδοση

ΟΥΤΕ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ - ΟΥΤΕ FACE CONTROL

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια

Ημέρα πανεκπαιδευτικής δράσης

Τελευταία ενημέρωση:

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στις περικοπές, τις απολύσεις και τους αποκλεισμούς πραγματοποιείται αυτή την ώρα στα Προπύλαια, με τη συμμετοχή της ΟΛΜΕ, της ΔΟΕ και φοιτητικών συλλόγων, καθώς τις τελευταίες ημέρες κορυφώθηκε η αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, τον πρύτανη και την αντιπολίτευση γύρω από το face control στο ΕΚΠΑ. Oι διαδηλωτές κατευθύνονται στ γραφείο του υπουργού Παιδείας Α. Λοβέρδου. Προηγήθηκε δυναμική διαδήλωση μαθητών στο κέντρο της Αθήνας.

Μαθητές και φοιτητές έκαναν πορεία το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, περνώντας και έξω από το υπουργείο Οικονομικών, όπου φώναξαν συνθήματα αλληλεγγύης στις καθαρίστριες.

Διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ κάλεσαν εργαζόμενους και φοιτητές, σωματεία και συλλόγους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και συλλογικότητες στο συντονιστικό στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ, όπου αποφασίζουν για τη συνέχιση του αγώνα τους. Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 6 Νοεμβρίου.

 

Δύο φοιτητές σήκωσαν πανό μέσα στο γραφείο του πρύτανη με το σύνθημα «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία» κι ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη συνάντηση του κ. Φορτσάκη με συναδέλφους τους Δύο φοιτητές σήκωσαν πανό μέσα στο γραφείο του πρύτανη με το σύνθημα «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία» κι ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη συνάντηση του κ. Φορτσάκη με συναδέλφους τους Διαβάστε επίσης:

Στο ΑΣΕΠ οι οριστικές λίστες διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ - ΤΕΙ

Το ΑΣΕΠ παρέλαβε την Πέμπτη τους νέους οριστικούς πίνακες κατάταξης διοικητικών υπαλλήλων για τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, στο πλαίσιο της διαδικασίας της διαθεσιμότητας.

Διπλή διαμαρτυρία για το «face control»

Ταυτόχρονα, δεν λέει να κοπάσει η ένταση στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς αναπυροδοτήθηκε από την ενέργεια δύο φοιτητών να σηκώσουν πανό μέσα στο γραφείο του πρύτανη με το σύνθημα «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία» κι ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη συνάντηση του κ. Φορτσάκη με συναδέλφους τους, που, σύμφωνα με τον πρύτανη, μπήκαν στο γραφείο του χωρίς άδεια.

Η Επιθεώρηση Εργασίας αδειάζει τον πρύτανη του ΕΚΠΑ

Για εγκλεισμό των υπαλλήλων στο κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών,στα Προπύλαια, κάνει λόγο το πόρισμα της Επιθεώρησης Εργασίας. «Ζητείται αυτή τη στιγμή να ανοίξουν όλες οι κλειδωμένες εσωτερικές θύρες που μπορεί να εγκλωβίσουν τους εργαζόμενους εντός του κτηρίου» αναφέρουν στο πόρισμά τους οι επιθεωρητές. Δεν συμφώνησαν οι διοικητικοί υπάλληλοι με τον πρύτανη για την ελεγχόμενη πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο.

Προκαταρκτική εξέταση για διατάραξη λειτουργίας στο ΕΚΠΑ

Την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος μετά από μήνυση που κατέθεσε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρος Φορτσάκης, κατά παντός υπευθύνου, για το αδίκημα σε βαθμό πλημμελήματος της διατάραξης λειτουργίας Πανεπιστημίου.


 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Σχολές/Πανεπιστήμια
Οικονομική κρίση
Υπουργείο Παιδείας
Μετακινήσεις/Μεταθέσεις/Διαθεσιμότητα/Απολύσεις
Πανεπιστήμιο Αθηνών
Πανεπιστημιακό άσυλο
ΑΕΙ
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Για το ίδιο θέμα
Συμβολική κατάληψη στο πολιτικό γραφείο Λοβέρδου