Ηλεκτρονική Έκδοση

Βγήκε από το νοσοκομείο ο κύπριος πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης

O πρωθυπουργός A. Σαμαράς θα εκπροσωπήσει στη Σύνοδο Κορυφής τον κύπριο πρόεδρο

Τελευταία ενημέρωση:

Εξιτήριο από το νοσοκομείο των Βρυξελλών όπου εισήχθη σήμερα το πρωί ,πήρε ο Νίκος Αναστασιάδης. Ο πρόεδρος της Κύπρου βρίσκεται στη βελγική πρωτεύουσα για τις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στην οποία δεν θα παραστεί τελικά, αλλά θα παραμείνει στις Βρυξέλλες, στο ξενοδοχείο του. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα εκπροσωπήσει στη Σύνοδο Κορυφής τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Ο Ν. Αναστασιάδης Ο Ν. Αναστασιάδης

Λόγω του ρινορραγικού περιστατικού και της ανάγκης αποφυγής επανάληψης του φαινομένου, με οδηγίες των θεραπόντων ιατρών θα παραμείνει για τις επόμενες 48 ώρες κλινήρης στο ξενοδοχείο στις Βρυξέλλες.
 
Λόγω των εξελίξεων, το Νίκο Αναστασιάδη θα εκπροσωπήσει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όπως ενημέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.
 
Ο Πρόεδρος της κυπριακής Δημοκρατίας επικοινώνησε ήδη με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι και με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Γιόζεφ Ντολ, τους οποίους ενημέρωσε για την κατάσταση της υγείας του και για την αδυναμία του να παραστεί στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και στη συνέχεια στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
 
Ανέπτυξε λεπτομερώς στους δύο συνομιλητές του τις θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως αυτές διαμορφώθηκαν κατά την πρόσφατη Σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου.
 
Ύστερα από συνεννόηση, οι παρεμβάσεις του Πρόεδρου της Δημοκρατίας θα γίνουν υπό τη μορφή γραπτών αναφορών, οι οποίες θα διανεμηθούν τόσο προς όλους τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο όσο και προς το σύνολο των ηγετών που συμμετέχουν στη Σύνοδο του ΕΛΚ.  
 
Σε γραπτή δήλωσή του νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, ανέφερε ότι ύστερα από παρατεταμένη ρινορραγία, ο Πρόεδρος της Κύπρου εισήχθη σήμερα νωρίς το πρωί σε νοσοκομείο των Βρυξελλών, όπου διαπιστώθηκε ότι το περιστατικό οφείλεται σε υψηλή υπέρταση. Του παραχωρήθηκε η δέουσα αγωγή και λόγω του ρινορραγικού περιστατικού και της ανάγκης αποφυγής επανάληψης του φαινομένου του συνεστήθη όπως παραμείνει κλινήρης για τις επόμενες 48 ώρες.
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακολουθείται στενά από θεράποντα ιατρό στις Βρυξέλλες, κατέληξε ο κ. Χριστοδουλίδης.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αναστασιάδης επρόκειτο κατά τη Σύνοδο Κορυφής να εκφράσει την άρνηση της Κύπρου να συναινέσει στο άνοιγμα νέου κεφαλαίου στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας. 
Το παραπάνω είναι ένα από τα οκτώ μέτρα άμεσης εφαρμογής που αποφάσισε το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου ως αντίδραση στις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις στην Αποκλειστική της Οικονομική Ζώνη.
 
newsroom enet
Πηγή: ΑΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Κύπρος