Ηλεκτρονική Έκδοση

Αναζητούν τους υπαίτιους του δυστυχήματος στη Μόσχα

Άλλοι τέσσερις εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο της Μόσχας τέθηκαν υπό κράτηση από τις ρωσικές αρχές στο πλαίσιο της έρευνας για τη συντριβή του αεροσκάφους του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του γαλλικού πετρελαϊκού ομίλου Total Κριστόφ ντε Μαρζερί. Παράλληλα τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του αεροδρομίου Αντρέι Ντιακόφ και ο αναπληρωτής του Σεργκέι Σολντσόφ.

Σύμφωνα με τη ρωσική ερευνητική επιτροπή, ο επικεφαλής της υπηρεσίας καθαρισμού των διαδρόμων τροχοδρόμησης του αεροδρομίου, ο υπεύθυνος για τον έλεγχο των πτήσεων, ο "εκπαιδευόμενος" ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας που ήλεγχε την απογείωση του αεροσκάφους και ο προϊστάμενός του, ο οποίος επέβλεπε, συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση στο πλαίσιο της έρευνας, διευκρινίζεται σε ανακοίνωση που αναφέρει ότι συνολικά πέντε εργαζόμενοι του αεροδρομίου έχουν προφυλακιστεί σε σχέση με την υπόθεση.

Το αεροσκάφος του προέδρου του γαλλικού ομίλου συγκρούστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης με εκχιονιστικό όχημα στο αεροδρόμιο Βνούκοβο της Μόσχας πριν συντριβεί, προκαλώντας τον θάνατο και των τεσσάρων επιβαινόντων, του Κριστόφ ντε Μαρζερί, των δυο πιλότων και της αεροσυνοδού της πτήσης. Ο οδηγός του εκχιονιστικού οχήματος Βλαντίμιρ Μαρτινένκο, ο οποίος ήταν σε κατάσταση μέθης τη στιγμή του δυστυχήματος σύμφωνα με τους ερευνητές δήλωσε ότι "έχασε τον προσανατολισμό του".

Οι ρώσοι ερευνητές που άρχισαν την ανάλυση "μαύρων κουτιών" της πτήσης μαζί με τους γάλλους συναδέλφους τους, είχαν επικρίνει την "εγκληματική αμέλεια" της διοίκησης του αεροδρομίου και δεν απέκλεισαν την υπαιτιότητα των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.
   

 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή