Ηλεκτρονική Έκδοση

Stereo MC's: Πιο Υπόγεια και πιο Βρώμικα

Στις 29 Νοεμβρίου η βρετανική μπαντα έρχεται στο Gagarin 205 για να διηγηθεί την ιστορία της.

Stereo MC's Stereo MC's Του Δημήτρη Αναστασόπουλου

Το βιντεο απο το τραγουδι "Τales" Ο ένας, ο τραγουδιστής είναι ένας λιπόσαρκος πενηντάρης με σκαμμένο πρόσωπο, που μοιάζει να έχει πάρει με τις χούφτες ότι ουσία κυκλοφόρησε στην πιάτσα. Ο άλλος ο παραγωγός πίσω από τα decks είναι ένας σωματώδης φαλακρός πάντα απόμακρος, που φοράει πάντα γυαλιά ηλίου και θυμίζει ξενυχτισμένο νταλικιάρη. Κι όμως αυτοί οι δυο, ο Robert "Rob B" Birch και ο Nick "The Head" Hallam, έχουν γράψει την δικη τους ιστορία στην χορευτική σκηνή από το 1989 όταν κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους 33-45-78 στην ανεξάρτητη εταιρείας τους, από ένα στούντιο φτιαγμένο με τα χρήματα της αποζημίωσης που πήραν όταν τους έδιωξαν από το διαμέρισμα τους στο Λονδίνο.

Μετά τον εμπορικό θρίαμβο του Connected, του δίσκου που έβγαλαν το 1992 που τους έκανε γνωστούς στις μάζες, οι δυο outsiders αποσύρθηκαν και φάνηκε ότι θα είχαν την τύχη των μουσικών που «κάηκαν» και τα παράτησαν μετα από μια αναπάντεχη επιτυχία. Ομως επέστρεψαν με τον ακόμα πιο ωμό και σκοτεινό ηλεκτρονικό ήχο του Deep, Down & Dirty, εννιά χρόνια μετά. Αλλά ο θρύλος τους χτίστηκε στις συναυλίες τους όπου ένας μανιακός mc, ο Rob σαρώνει την σκηνή με ανεξάντλητη ορμή ενώ πίσω του ατάραχος ο Nick σφυροκοπάει με καταιγιστικό ρυθμό τα αυτιά του κοινού. 
 
Στις 29 Νοεμβρίου επιστρέφουν στην Αθήνα, με ολόκληρη μπάντα και αφορμή την κυκλοφορία του Collected Box Set, όπου περιλαμβάνονται οι εφτά δίσκοι τους, δυο cd με ακυκλοφόρητα και σπάνια τραγούδια και ένα dvd με σκηνές από συναυλίες και βίντεο κλιπ. Οποτε το setlist της εμφάνισης θα συνοψίζει την πορεία τους όλα αυτά τα χρόνια, από την εποχή ακόμα που ως άφραγκοι μουσικοί φόρτωναν τον εξοπλισμό τους στο λονδρέζικο μετρό για να παίξουνε στα κλαμπ. 
 

 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Μουσική