Ηλεκτρονική Έκδοση

551 προσλήψεις τακτικού προσωπικού ζητάει ο Δήμος της Πάτρας

Και δεν στέλνει φακέλλους για «αξιολόγηση» των εργαζομένων της ΔΕΥΑΠ

Επιστολή του Δημάρχου Κώστα Πελετίδη στον υπουργό Αργύρη Ντινόπουλο και απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης - αποχέτευσης.

Κ. Πελετίδης Κ. Πελετίδης Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΠ για το θέμα «Έλεγχος μετατροπής συμβάσεων των υπαλλήλων της ΔΕΥΑΠ από ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου» αποφάσισε τα εξής:

1) Κατά πλειοψηφία αποφάσιε ότι ο έλεγχος των συμβάσεων αορίστου χρόνου των εργαζομένων στο δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, δεν έχει καμία σχέση με την αποκατάσταση της νομιμότητας , της αξιοκρατίας και της διαφάνειας αλλά αντίθετα αποκαλύπτει τις σκοπιμότητες της συγκυβέρνησης (Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ), για νέες χιλιάδες απολύσεις.

Η κυβέρνηση θέλει να ξεφορτωθεί εργαζόμενους με πλήρη δικαιώματα και να ανοίξει το δρόμο ακόμα παραπέρα, σε επιχειρηματικούς ομίλους, σε τομείς φιλέτα του δημοσίου και των ΟΤΑ. Ψεύδεται όταν λέει ότι με αυτόν τον τρόπο θέλει να αντιμετωπίσει όσους κατέθεσαν πλαστά δικαιολογητικά. Δεν δικαιολογούμε πλαστά δικαιολογητικά, αλλά και δεν γινόμαστε τιμητές της «νομιμότητας της αξιοκρατίας και της διαφάνειας» της συγκυβέρνησης που έχει κάνει κουρελόχαρτο το δικαίωμα στη δουλειά και τα εργασιακά δικαιώματα.

Ο εντοπισμός των πλαστών πτυχίων είναι άλλη διαδικασία, που γίνεται και οφείλει να γίνεται από τις Διευθύνσεις Διοικητικών Υπηρεσιών για την οποία ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει καμία σχέση. Η κυβέρνηση εμπλέκει τις δυο διαδικασίες με προφανείς σκοπούς.

Κυβέρνηση και Περιφερειάρχες, κρύβουν σκόπιμα ότι είναι αυτοί που εκμεταλλεύτηκαν βάναυσα τους εργαζόμενους συμβασιούχους με ομηρικές σχέσεις εργασίας και τώρα μιλάνε για νόμιμες διαδικασίες και αξιοκρατία στις απολύσεις. Σε κάθε περίπτωση είμαστε αντίθετοι και αντιπαλεύουμε τον Ν.4250/2014 και στηρίζουμε τους αγώνες των εργαζομένων για κατάργησή του.

2)Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΠ αποφασίζει ομόφωνα, ότι κανένα στοιχείο και φάκελος εργαζομένου να μην δοθεί με οποιοδήποτε τρόπο και να μην αποσταλεί.

 

Ο Δήμος ζητά την πρόσληψη 551 τακτικών υπαλλήλων
 
 
Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, με επιστολή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο, θέτει την επιτακτική ανάγκη πρόσληψης 551 τακτικών υπαλλήλων στον Δήμο Πατρέων.
 
Στην επιστολή ο κ. Πελετίδης, αναφέρει τα εξής:
 
«Κύριε Υπουργέ,
Γνωρίζετε ότι ο Δήμος Πατρέων είναι τρίτος Δήμος της χώρας με πληθυσμό 215.000 κατοίκων και καλύπτει τεράστια έκταση σε εξυπηρέτηση δημοτών μετά τον «Καλλικράτη», όπου εντάχθηκαν στο Δήμο μας ως Δημοτικές Ενότητες οι πρώην Δήμοι Μεσσάτιδος, Βραχναιΐκων, Παραλίας και Ρίου.
 
Πέραν αυτών, έχουν περάσει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σειρά σημαντικών Υπηρεσιών αρμόδιων Υπουργείων, χωρίς παράλληλη υποστήριξη τόσο σε κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό όσο και σε υποστήριξη ανθρώπινου δυναμικού.
Σε σχέση με το Προσωπικό οι πολιτικές επιλογές των εκάστοτε κυβερνήσεων προσαρμοσμένες στις κατευθύνσεις της Ε.Ε. έχουν μειώσει δραματικά τον αριθμό των εργαζόμενων μέσα από απολύσεις, από αναστολές προσλήψεων, από διαθεσιμότητες αλλά και συνταξιοδοτήσεις.
 
Με βάση τα παραπάνω ο συνολικός αριθμός μείωσης του τακτικού προσωπικού μόνο κατά την τελευταία τριετία και απαιτήσεις προσλήψεων σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου, Ν.Π.Δ.Δ. & Κοινωφελείς Επιχειρήσεις ανέρχεται σε 551 εργαζόμενους.
Κατόπιν αυτών και στη συνεχιζόμενη κατάσταση, τίθεται πλέον εξαιρετικά κρίσιμη η ίδια η αποστολή των Υπηρεσιών του Δήμου που να είναι επ’ ωφελεία των δημοτών.
 
Εξάλλου ο αριθμός του Προσωπικού που έχει απομείνει βαίνει συνεχώς μειούμενος λόγω συνταξιοδοτήσεων, κάτι που ιδιαίτερα περισσότερο επιδρά στην ήδη υπάρχουσα κρισιμότητα.
 
Διεκδικούμε Δήμο με καθολικά δημόσια χαρακτηριστικά, που περνά μέσα από προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με σταθερές σχέσεις εργασίας και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων του Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών (Ο.Ε.Υ.)
Η αποδυνάμωση των υπηρεσιών του Δήμου από ανθρώπινο δυναμικό με την συνεχιζόμενη απαγόρευση των προσλήψεων αποβαίνει επ’ ωφελεία Επιχειρηματικών Ομίλων, πολιτική την οποία μάχεται η Δημοτική μας Αρχή.
 
Στα πλαίσια αυτά θέτουμε επιτακτικά την ανάγκη προσλήψεων Προσωπικού  με έγκριση των σχετικών πιστώσεων και ζητούμε τις υπόψη προσλήψεις σε τακτικές μόνιμες θέσεις εργασίας στο σύνολο των υπηρεσιών του Δήμου όπως παραπάνω εκτέθηκαν και σε γενικό σύνολο 551 απαιτήσεων πρόσληψης τακτικών  Υπαλλήλων.
Ακολουθεί έγγραφό μας κατά κλάδο και ειδικότητα στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου σας».
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Εργασιακά θέματα
Τοπική Αυτοδιοίκηση