Ηλεκτρονική Έκδοση

Καταδικάστηκε πρώην βουλευτής του ΚΚΕ

«Η λύση βρίσκεται μόνο στους ταξικούς αγώνες»

Τελευταία ενημέρωση:

«Απαράδεκτη και προκλητική» χαρακτήρισε το ΚΚΕ την απόφαση με την οποία καταδικάστηκε με ποινή φυλάκισης, η συνδικαλίστρια και πρώην βουλευτής του κόμματος, Σοφία Καλαντίδου.

Περισσός Περισσός Το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ αναφέρει για το ζήτημα αυτό: "Σε 5 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή καταδικάστηκε η πρώην βουλευτής του ΚΚΕ και πρόεδρος της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Σοφία Καλαντίδου, μετά από μήνυση της εργοδοσίας για κινητοποίηση που έγινε στις 13 Φλεβάρη του 2010, έξω από το κατάστημα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ στη Θεσσαλονίκη. 

Η κινητοποίηση είχε γίνει με αίτημα την ανάκληση των απολύσεων που είχε κάνει η εργοδοσία δύο μέρες πριν. Η απαράδεκτη και προκλητική δικαστική απόφαση εντάσσεται στο δόγμα «νόμος και τάξη», κατά πιστή εφαρμογή των κυβερνητικών επιταγών.

Ο λαός χρειάζεται να καταδικάσει την απαράδεκτη και προκλητική δικαστική απόφαση που στόχο έχει να τρομοκρατήσει τους εργαζομένους, έτσι ώστε να μην οργανώνονται, να μη διεκδικούν, να σκύβουν το κεφάλι, ακόμη κι όταν συνάδελφος τους απολύεται άδικα.

Η απόφαση του δικαστηρίου έρχεται να προστεθεί σε σωρεία αντιδραστικών άλλων αποφάσεων της δικαιοσύνης, που υπηρετούν συγκεκριμένα ταξικά συμφέροντα, αυτά της μεγαλοεργοδοσίας και στοχεύουν ενάντια στους κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές, που με αυταπάρνηση προσπαθούν να οργανώσουν τους αγώνες των εργαζομένων και συνολικά του λαού ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική.

Δε θα τους περάσει. Η λύση βρίσκεται μόνο στους ταξικούς αγώνες, στη διεκδίκηση, την αλληλεγγύη. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους φτωχούς αυτοαπασχολούμενους να συμμετέχουν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την 1η Νοέμβρη, με αιχμή την ανεργία, μαζί με εκατοντάδες Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Σωματεία, Συλλόγους αυτοαπασχολούμενων, αγροτών, γυναικών και φοιτητών – σπουδαστών. Για να ακουστεί η δική μας φωνή! Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας!".

 

 
Δήλωση Δέσποινας Χαραλαμπίδου (βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ)
 
«Η ποινικοποίηση της αγωνιστικής δράσης είναι υπόθεση όλων μας. Την ίδια στιγμή που η Δικαιοσύνη καθυστερεί συστηματικά την εκδίκαση των μηνύσεων που έχουν κάνει οι εργαζόμενοι ενάντια στη διοίκηση των Σούπερ Μάρκετ Αρβανιτίδης, έρχεται χθες, Τετάρτη, να λάβει καταδικαστική απόφαση για την πρόεδρο του σωματείου Σοφία Καλαντίδου, για την κινητοποίηση που είχε οργανώσει η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων νομού Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο του 2010, ενάντια στις απολύσεις της εργοδοσίας. 
 
Είναι γνωστές οι συνθήκες εργασίας που επί μακρόν επικράτησαν στον Αρβανιτίδη, ατομικές συμβάσεις, εργοδοτική τρομοκρατία, απλήρωτοι εργαζόμενοι, ατέλειωτα ωράρια, αναιτιολόγητες απολύσεις. Αποτελεί πρόκληση για τους εργαζόμενους μία τέτοια καταδικαστική απόφαση.
Το συνδικαλιστικό κίνημα χτυπιέται σήμερα από όλους του μηχανισμούς του συστήματος.
 
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στην Σοφία Καλαντίδου και στο σωματείο. Η ποινικοποίηση της αγωνιστικής δράσης των εργαζομένων μας αφορά όλους. Όταν καταδικάζεται η πρόεδρος ενός σωματείου, καταδικαζόμαστε όλοι.
 
Η ανατροπή της σημερινής νεοφιλελεύθερης μνημονιακής κυβέρνησης, η πάλη ενάντια στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, η αναδιοργάνωση του εργατικού κινήματος, η επαναφορά της εργατικής νομοθεσίας και η δουλειά με αξιοπρέπεια και πλήρη δικαιώματα αποτελούν στόχους που το εργατικό κίνημα οφείλει ενωμένο να παλέψει, μακριά από διχαστικές λογικές".       

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΚΚΕ