Ηλεκτρονική Έκδοση

Aπαγγέλθηκαν κατηγορίες στον εισβολέα του Λευκού Οίκου

Για τρία κακουργήματα και τέσσερα πλημμελήματα κατηγορείται ο άνδρας που πήδηξε τον τοίχο του Λευκού Οίκου το βράδυ της Τετάρτης, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική Μυστική Υπηρεσία την Πέμπτη.

MLADEN ANTONOV / AFP MLADEN ANTONOV / AFP Ο Ντομινίκ Αντεσάνια, που κατάγεται από το Μπελ Ερ του Μέριλαντ, ήταν άοπλος όταν συνελήφθη στον περίβολο του Λευκού Οίκου, αφού τα σκυλιά της Μυστικής Υπηρεσίας τον σταμάτησαν και του επιτέθηκαν, επεσήμανε η υπηρεσία. 

Το συμβάν αυτό σημειώθηκε περίπου ένα μήνα αφού ένας εισβολέας, ο οποίος έφερε ένα μαχαίρι, πέρασε πάνω από τον φράχτη του Λευκού Οίκου, προκαλώντας ερωτήματα για την ασφάλεια στο αυστηρά φρουρούμενο κτιριακό συγκρότημα, αλλά και την παραίτηση της Τζούλια Πίρσον, της διευθύντριας της Μυστικής Υπηρεσίας.

Ο Αντεσάνια κατηγορείται για δύο κακουργήματα για επίθεση εναντίον ενός αστυνομικού της μονάδας Κ-9, ένα κακούργημα επειδή προέβη σε απειλές και τέσσερα πλημμελήματα για αντίσταση κατά της αρχής και παράνομη είσοδο, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Μυστικής Υπηρεσίας Μπράιαν Λίρι. Η μονάδα Κ-9 χρησιμοποιεί ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, τον Αντεσάνια δάγκωσε ένας από τους σκύλους της Μυστικής Υπηρεσίας. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο για να εκτιμηθεί η κατάσταση της υγείας του και στη συνέχεια παραδόθηκε στην αστυνομία καθώς εκκρεμούσαν εναντίον του εντάλματα σύλληψης.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
ΗΠΑ