Ηλεκτρονική Έκδοση

Νιγηρία: Νέες απαγωγές από τη Μπόκο Χαράμ

Οι ισλαμιστές αντάρτες απήγαγαν τουλάχιστον 25 κορίτσια

Από τον Έμπολα έως τους ισλαμιστές, η αφρικανική χώρα δοκιμάζεται σκληρά.

Μπόκο Χαράμ Μπόκο Χαράμ Άνδρες της Μπόκο Χαράμ φέρονται ότι απήγαγαν τουλάχιστον 25 κορίτσια σε επίθεση που εξαπέλυσαν σε μια απομονωμένη πόλη της βορειοανατολικής Νιγηρίας, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες. 

Ο Τζον Κουάγκε, ένας μάρτυρας της επίθεσης και πατέρας τριών από τα κορίτσια που απήχθησαν, καθώς και η Ντόροθι Τίζε, μητέρα δύο κοριτσιών, είπαν ότι οι δράστες έφτασαν στην πόλη αργά τη νύχτα και υποχρέωσαν όλες τις γυναίκες να τους ακολουθήσουν. Αργότερα όμως άφησαν ελεύθερες τις μεγαλύτερες από αυτές.

Η νέα αυτή απαγωγή σημειώνεται ενώ η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι είναι σε εξέλιξη συνομιλίες για την απελευθέρωση περισσότερων από 200 κοριτσιών που είχαν απαχθεί από την ισλαμιστική οργάνωση τον περασμένο Απρίλιο. "Βρισκόμαστε σε σύγχυση, διότι λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της υποτιθέμενης συμφωνίας εκεχειρίας μεταξύ της κυβέρνησης και των ανταρτών της Μπόκο Χαράμ, τα κορίτσια μας απήχθησαν από τους αντάρτες" είπε ο Κουάγκε.

"Καλούμε την κυβέρνηση να μας βοηθήσει να σώσουμε τις κόρες μας χωρίς καθυστέρηση. Είμαστε έτοιμοι να πεθάνουμε αναζητώντας τις", πρόσθεσε.

Σχεδόν μία εβδομάδα αφότου η κυβέρνηση ανακοίνωσε τη συμφωνία εκεχειρίας με την Μπόκο Χαράμ, που θα περιλάμβανε και την απελευθέρωση των 200 και πλέον μαθητριών του Τσιμπόκ, ακόμη δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι τα κορίτσια πρόκειται να αφεθούν ελεύθερα. Συνομιλίες για την απελευθέρωσή τους είναι σε εξέλιξη μεταξύ της κυβέρνησης της Νιγηρίας και ενός εκπροσώπου της ισλαμιστικής οργάνωσης στην Ντζαμένα, την πρωτεύουσα του Τσαντ, όμως περιβάλλονται από άκρα μυστικότητα. 

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Νιγηρία