Έντυπη Έκδοση

Η κατσίκα του γείτονα

ΔΕΝ ΞΕΡΩ αν είδατε το νέο βίντεο που κυκλοφόρησε η ΚΝΕ για τον Τσίπρα. Το σωστό θα ήταν να πω «πάλι» για τον Τσίπρα, εφόσον αυτός και το κόμμα του φαίνεται πως αποτελούν το κόκκινο πανί για το βοοειδές οπτικοακουστικό χιούμορ της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας.

 Βοοειδές, από την άποψη πως οι εμπνευστές του βάζουν το κεφάλι κάτω και ορμούν σαν ταύροι στο στόχο, στον Τσίπρα δηλαδή και τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να προσέχουν απολύτως τίποτα άλλο γύρω τους. Οπως προκύπτει από την ιστοσελίδα της οργάνωσης, δεν υπάρχουν σατιρικά βίντεο για τον Σαμαρά, τον Χαρδούβελη, τον Βενιζέλο, τον Θεοδωράκη, τον Κουβέλη, τον Καμμένο, για κανέναν - μόνο για τον Τσίπρα. Στο τελευταίο από αυτά, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξομοιώνεται με τον Γιώργο Παπανδρέου, ενώ ακούγεται η μεγάλη Ρίτα Σακελλαρίου να ψάλλει «έφτασες φίλε δεύτερος και καταϊδρωμένος», ενώ στο τέλος, όταν μπαίνει το θετικό μήνυμα του βίντεο «καμιά κυβέρνηση στα πλαίσια της Ε.Ε. δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις δικές μας ανάγκες», η Ρίτα δίνει τη θέση της σε κάτι σκληρές, ακραιφνείς ροκιές, που βεβαιώνουν του κνίτικου λόγου το αληθές.

Η σάτιρα είναι καλό πράγμα. Το γέλιο είναι καταλύτης της σοβαροφάνειας, η ειρωνεία είναι ένα από τα όπλα του λαού εναντίον των ισχυρών, η χλεύη είναι καμιά φορά επαναστατική. Και, ναι, καμιά φορά τα βίντεο της ΚΝΕ έχουν γνήσιο χιούμορ, όπως εκείνο με το μωράκι που ξεκαρδίζεται στα γέλια όταν κάποιος σκίζει κάτι χαρτιά μπροστά του, καθώς πέφτει κάρτα «ο ΣΥΡΙΖΑ θα σκίσει τα Μνημόνια».

Ομως, η συνεχής, εμμονική σατιρική επίθεση εναντίον του ίδιου πάντα στόχου, μόνο εμπάθεια δείχνει. Τίποτα άλλο δεν διεγείρει τις ευαισθησίες και τη δημιουργικότητα των νεολαίων του ΚΚΕ; Ούτε το αρχαιοπρεπές σίριαλ της Αμφίπολης, ούτε η αγένεια της κυβερνητικής εκπροσώπου, ούτε η ναπολεόντεια έπαρση του κυβερνητικού εταίρου, ούτε καν οι ακατάσχετες χρηματοδοτήσεις των κυβερνητικών κομμάτων, τίποτα; Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ταξικός εχθρός; Ή μήπως πίσω από τα βίντεο δεν κρύβεται παρά απλός φθόνος, κατινίστικη ζήλια, που ο πιτσιρικάς πήρε το κόμμα των «αναθεωρητών» από το τρία-τέσσερα τοις εκατό, και το πήγε στο τριάντα, όπως δείχνουν κάποιες δημοσκοπήσεις; Αυτό είναι, ρε συντρόφια;

ΑΝ ΔΕΝ έχουμε κατσίκα, αντί να κάνουμε κάτι για να αποκτήσουμε, ευχόμαστε να ψοφήσει κι η κατσίκα του γείτονα για να έρθουμε όλοι στα ίσα μας; Αυτό είναι το χιούμορ της ΚΝΕ;

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Στη στήλη
Σημείο συνάντησης με τον Παύλο Μεθενίτη