Έντυπη Έκδοση

Συνεχίζεται η κόντρα Κυρ. Μητσοτάκη - Αλ. Μητρόπουλου

Τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (Φεβρουάριος 2006) επί του Προεδρικού Διατάγματος του Προκόπη Παυλόπουλου για τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, επικαλέστηκε ο Αλέξης Μητρόπουλος για να αποδείξει ότι η κυβέρνηση άγεται και φέρεται με βάση τις εντολές της τρόικας.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι, παρά τις αντιπολιτευτικές του κορόνες, είχε γνωμοδοτήσει αρνητικά στην πρόσληψη ατόμων στο Δήμο Δραπετσώνας που ζητούσαν να μετατραπούν οι συμβάσεις έργου.

Ο κ. Μητρόπουλος κατέθεσε στη Βουλή γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (Φεβρουάριος 2006) επί του Προεδρικού Διατάγματος Παυλόπουλου, την οποία έκανε αποδεκτή ο τότε υπουργός Εσωτερικών. Ανέφερε μεταξύ άλλων επί του θέματος: «Προκειμένου να υπάρξει συμμόρφωσή του προς το γράμμα του νόμου, δεν αποκλείεται κατάταξη ακόμα και με ελλιπή προσόντα, εφόσον τέτοια δεν αξιώθηκαν ούτε από τις προκηρύξεις των θέσεων ορισμένου χρόνου και ούτε από τις συμβάσεις που στη συνέχεια καταρτίστηκαν».

«Μας εγκαλείτε σήμερα, αν και τότε προτρέπατε και συστήνατε στους δημάρχους να μη λάβουν υπ' όψιν τυπικά προσόντα», δήλωσε ο κ. Μητρόπουλος και πρόσθεσε με νόημα: «Η δημοκρατία έχει λήθη, έχει συγγνώμη, έχει συγχώρεση».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλησε να μπει στην ουσία της γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Επανέφερε αντίθετα στην Ολομέλεια τη γνωμοδότηση του Μητρόπουλου για τις προσλήψεις στο Δήμο Δραπετσώνας: «Αυτό το οποίο είπατε τότε είναι ότι τα προγράμματα κατάρτισης, επιμόρφωσης ΟΑΕΔ, κοινωνικής μέριμνας ή άλλα λοιπά ευρωπαϊκά προγράμματα δεν μονιμοποιούνται. Εδώ λέμε ότι γνωματεύσατε σωστά, επιστημονικά, ότι προγράμματα τα οποία επιδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ενωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και άρα δεν μονιμοποιούνται».

Οι «Συριζάνθρωποι»

Στη συζήτηση παρενέβη ο Αδωνις Γεωργιάδης πυροδοτώντας, ως συνήθως, έκρηξη στα δύο «στρατόπεδα».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. επικαλέστηκε εκ νέου την αποστροφή του κ. Μητρόπουλου, ότι τέτοια δεν γίνονταν ούτε στους πιθηκάνθρωπους και απεφάνθη ότι «η ιδέα να μην τηρούνται οι νόμοι ανήκει στους Συριζανθρώπους».

«Θα δεχόμουν -είπε- ως ιδέα να μη συζητήσουμε αναδρομικά τους μισθούς των υπαλλήλων αυτών, αλλά όχι και να τους δώσουμε και μετάλλιο ανδρείας».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας εξερράγη: «Κάτω τα χέρια από φτωχούς ανθρώπους που μέσω μιας διαφθαρμένης κυβέρνησης μπόρεσαν να φάνε ένα κομμάτι ψωμί. Επειδή υποσχεθήκατε στην τρόικα απολύσεις, κατηγορείτε τον ΣΥΡΙΖΑ για ανομία». Α.Ν.Γ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Εργασιακά θέματα
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης