Έντυπη Έκδοση

Μέτρα κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου ζητούν Ρήγας και Τριαντάφυλλος

Κανόνες κοινοβουλευτικής συμπεριφοράς με την αρωγή του προέδρου της Βουλής επιχειρούν να επιβάλουν στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας, και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Κώστας Τριαντάφυλλος.

Συνυπέγραψαν επιστολή προς τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, στην οποία αναφέρουν ότι «πρέπει στην επόμενη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Πρόεδρων της Βουλής να συζητηθεί η συγκεκριμένη συνεχής, εκτός Κανονισμού και Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, συμπεριφορά, προκειμένου να ληφθούν οι ανάλογες αποφάσεις, για να προστατευθεί η τιμή και η υπόληψη των βουλευτών, αλλά και η κοινοβουλευτική διαδικασία».

Αφορμή για την πρωτοβουλία αυτή υπήρξε, κατά τους ίδιους, τα όσα συκοφαντικά υποστήριξε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατά του κ. Τριαντάφυλλου, καθώς τον κατηγόρησε ότι με χρήματα της Βουλής παρέθεσε γεύμα σε βουλευτές όλων των χωρών στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας και της COSAC, που έγινε στην Αθήνα.

Οι βουλευτές επικαλούνται δήλωση του αντιπροέδρου της Βουλής και προέδρου της επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου, Γιάννη Τραγάκη, ο οποίος επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς του κ. Τριαντάφυλλου, ότι το γεύμα έγινε προκειμένου ο νέοι βουλευτές να έχουν τη δυνατότητα μιας πρώτης συζήτησης για τη δημιουργία ενός forum νέων Ευρωπαίων βουλευτών.

Στην επιστολή Ρήγα- Τριαντάφυλλου απάντησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία καταλόγισε στο ΠΑΣΟΚ ότι επιχειρεί να επιβάλει καθεστώς αδιαφάνειας στα οικονομικά της Βουλής και φίμωσης του κοινοβουλευτικού λόγου, αφού πρώτα ευτέλισε κάθε έννοια λογοδοσίας, ανάληψης ευθυνών και πολιτικού διάλογου.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε ότι έχει καταθέσει εδώ και μήνες μήνυση κατά των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ «έπειτα από σωρεία συκοφαντικών και υβριστικών επιθέσεων εναντίον μου».

«Δημόσιο γεγονός»

Σε ό,τι αφορά την «ταμπακιέρα», η κυρία Κωνσταντοπούλου δηλώνει ότι η παράθεση γεύματος από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κωνσταντίνο Τριαντάφυλλο στο πλαίσιο της COSAC για νέους βουλευτές «συνιστά δημόσιο γεγονός».

Να σημειωθεί -τονίζει- ότι κανένα τέτοιο γεύμα δεν είχε περιληφθεί στο επίσημο πρόγραμμα ούτε και είχε προσκληθεί η αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία εξαιρέθηκε εντελώς από τον προγραμματισμό της COSAC.

Και καταλήγει: «Ας εξηγήσει ο ίδιος ο κ. Τριαντάφυλλος ποια είναι η έννοια της παράθεσης γεύματος με ανακοίνωση του ονόματός του και ποιο δημόσιο συμφέρον υπηρετήθηκε από το περίφημο γεύμα, το οποίο εμφανίζει ως επιτυχία, την ίδια ώρα που τόσο ο ίδιος όσο και οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης στην COSAC τάχθηκαν υπέρ της απαλοιφής και διαγραφής προτάσεων από τα συμφέροντα της COSAC, οι οποίες θα ήταν ενισχυτικές της διαπραγματευτικής θέσης της χώρας μας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο». Α.Ν.Γ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Βουλή