Έντυπη Έκδοση

Αυτοδυναμία Ν.Δ. στην ΚΕΔΕ

Το νέο 31μελές δ.σ. της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας

Γαλάζια αυτοδυναμία κατέγραψε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που έγινε χθες, για την ανάδειξη νέου 31μελούς διοικητικού συμβουλίου της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Το «Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση», με επικεφαλής τον δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, αναδείχθηκε νικητής στην αναμέτρηση για την εκλογή του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ, κερδίζοντας 16 στις 31 έδρες και άρα την πλήρη αυτοδυναμία.

Ειδικότερα από τους 500 εκλέκτορες, ψήφισαν 487 και έλαβαν:

* Το «Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση» (Ν.Δ.) 251 ψήφους και 16 έδρες, εκλέγοντας 12 δημάρχους και 4 δημοτικούς συμβούλους.

* Το «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» (ΠΑΣΟΚ), με επικεφαλής τον δήμαρχο Αμφιλοχίας Αποστόλη Κοιμήση, 124 ψήφους και 8 έδρες, εκλέγοντας 4 δημάρχους και 4 δημοτικούς συμβούλους.

* Η «Νέα Αυτοδιοίκηση» («ανεξάρτητοι» δήμαρχοι προερχόμενοι από την Κεντροαριστερά), με επικεφαλής τον δήμαρχο Αγ. Ι. Ρέντη - Νίκαιας Γιώργο Ιωακειμίδη, 51 ψήφους και 3 έδρες, εκλέγοντας 2 δημάρχους και 1 δημοτικό σύμβουλο.

* Η «Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία» (ΣΥΡΙΖΑ), με επικεφαλής τον δήμαρχο Αιγάλεω, Δημήτρη Μπίρμπα, 47 ψήφους και 3 έδρες, εκλέγοντας 1 δήμαρχο και 2 δημοτικούς συμβούλους.

* Η «Λαϊκή Συσπείρωση» (ΚΚΕ), με επικεφαλής την Ελπίδα Παντελάκη, έλαβε 11 ψήφους και καμία έδρα.

Την 31η έδρα καταλαμβάνει αυτοδίκαια ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ενώ κατά την ψηφοφορία βρέθηκαν τρία λευκά. Εντός των επόμενων δέκα ημερών αναμένεται να συνεδριάσει το νέο διοικητικό συμβούλιο προκειμένου να εκλέξει το προεδρείο και την Εκτελεστική Επιτροπή.

Συνθήματα

Κατά την έναρξη των εργασιών οι υπό απόλυση εργαζόμενοι στο Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας μπήκαν στην αίθουσα του κεντρικού ξενοδοχείου όπου διεξαγόταν η εκλογική διαδικασία φωνάζοντας συνθήματα και ζητώντας από τους δημάρχους να τους υποστηρίξουν.

Οι περισσότεροι δήμαρχοι τόνισαν ότι οι υπάλληλοι πρέπει να παραμείνουν στις θέσεις τους και οι όποιες τυχόν ευθύνες υπάρχουν για πιθανές παρατυπίες στις προσλήψεις τους στο θέμα των μονιμοποιήσεων πρέπει να βαρύνουν τα όργανα της διοίκησης που έχουν λάβει τις σχετικές αποφάσεις.

Ο Γ. Πατούλης, σηκώνοντας τους τόνους της αντιπαράθεσης σε μια τοποθέτηση γεμάτη αιχμές για τον Γ. Καμίνη, τόνισε:

«Δεν ζήτησα ποτέ να μοιράσουν ψηφοδέλτιά μου σε κομματικά γραφεία για να εκλεγώ δήμαρχος σε δεύτερη Κυριακή. Δεν συνέδεσα ποτέ την αυτοδιοικητική μου πορεία ούτε με την ανασύνταξη της Κεντροαριστεράς ούτε της Κεντροδεξιάς όπως κάνουν άλλοι δήθεν ανεξάρτητοι συνάδελφοι που ζητούν την ψήφο σας. Δεν δημιουργήσαμε συμμαχίες των 5, των 8, των 10 των 3. Στο δήμο μου εκλέχθηκα με 58%, γεγονός που αποδεικνύει την υπερκομματική μου αντίληψη», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Πατούλης.

Στην ανάγκη επαναφοράς της εργασιακής ειρήνης και ασφάλειας στους δήμους αναφέρθηκε στην παρέμβασή του ο απερχόμενος πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ακούνης.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
Νέα Δημοκρατία