Έντυπη Έκδοση

Ανοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών των βουλευτών ζητεί ο Καμμένος

Νέες κλήσεις στο πλαίσιο της έρευνας για ενδεχόμενη δωροδοκία βουλευτών προκειμένου να επιτευχθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, στέλνει ο εισαγγελέας Εφετών, Π. Παναγιωτόπουλος. Αυτή τη φορά το κατώφλι του γραφείου του αναμένεται να περάσουν η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, αλλά και ο εφοπλιστής Ανδρέας Μαρτίνος και ο επιχειρηματίας Σωκράτης Κόκκαλης.

Οι δύο καλούνται να καταθέσουν, καθώς, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «KontraNews», οι συζητήσεις περί χρηματισμού βουλευτών έλαβαν χώρα στη δεξίωση που ακολούθησε το γάμο των παιδιών τους.

Παράλληλα, χθες ενώπιον του εισαγγελικού λειτουργού βρέθηκε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε κατά την έξοδό του από το Μέγαρο του Εφετείου, πρότεινε στον Π. Παναγιωτόπουλο το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών όλων των βουλευτών, καθώς -όπως επισήμανε- ο εισαγγελέας ζήτησε στοιχεία για δωροδοκίες, εξηγώντας: «Αν τους είχαμε πιάσει με τη γίδα στην πλάτη, θα το είχαμε καταθέσει».

Πάντως, δεν κατονόμασε κανένα συγκεκριμένο πρόσωπο παρά τις σχετικές ερωτήσεις του εισαγγελέα Εφετών, αλλά κατέθεσε «φωτογραφικές διατάξεις και τροπολογίες με τις οποίες ευνοήθηκαν συγκεκριμένοι επιχειρηματίες, οι οποίοι στη συνέχεια ευνόησαν ΜΜΕ με συγκεκριμένες καμπάνιες». Αναφέρθηκε δε ονομαστικά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αναφέροντας πως «δεν ασχολήθηκε με αυτές τις τροπολογίες», χαρακτηρίζοντας «πεδίο δόξης λαμπρό» το να ανοίξουν οι συγκεκριμένες υποθέσεις.

Ο Π. Καμμένος έκανε λόγο στην κατάθεσή του και για «πιέσεις» από κρατικούς μηχανισμούς (σ.σ. αναφέρθηκε ειδικά στο ΣΔΟΕ) προς τέσσερις βουλευτές των ΑΝΕΛ, αλλά και προς τον ίδιο. Συγκεκριμένα, είπε: «Οι δυο βουλευτές έφυγαν χωρίς πολιτική αιτία, αλλά με φήμες ότι βρέθηκαν κάτω από έναν εγκληματικό εκβιασμό».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Ανεξάρτητοι Έλληνες (ΑΝΕΛ)
Τράπεζες
Δικαστικό ρεπορτάζ