Έντυπη Έκδοση

Εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου

Η Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας και 12 συνδικαλιστικά σωματεία εργαζομένων που δραστηριοποιούνται σε όλο το φάσμα του ορυκτού πλούτου της χώρας, από την έρευνα έως την εκμετάλλευση-αξιοποίηση, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, από την ηπειρωτική έως τη νησιωτική χώρα, παρουσίασαν χθες τις θέσεις τους για το πώς η εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της χώρας θα γίνει σε συντεταγμένη βάση, χάριν του δημόσιου συμφέροντος και των τοπικών κοινωνιών, αλλά και της ενδυνάμωσης της εθνικής οικονομίας.

Οπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, στη χώρα μας «δεν υπήρξε ποτέ μέχρι σήμερα μια ενιαία μεταλλευτική πολιτική υπό δημόσιο έλεγχο και κοινωνικό πρόσημο. Αντιθέτως, η ακολουθούμενη πολιτική αποτελούσε μέρος ενός σχεδίου για την πλήρη και άνευ όρων εκποίηση της δημόσιας περιουσίας για την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών ομίλων».

Οσον αφορά «στη στρατηγική ανάπτυξη του ορυκτού πλούτου», όπως αυτή προωθείται από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, χαρακτηρίστηκε από τους εργαζομένους ως «έκθεση ιδεών». ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ορυκτός πλούτος
Περιβάλλον & οικολογία