Έντυπη Έκδοση

Γραμματικό κατά Περιφέρειας

Εντονότατες διαμαρτυρίες κατοίκων του Γραμματικού σημάδεψαν χθες βράδυ τη συζήτηση για τον πρώτο προϋπολογισμό της νέας Περιφερειακής Αρχής.

Οι κάτοικοι εισήλθαν στην αίθουσα της συνεδρίασης και αποδοκίμασαν τη νέα διοίκηση για αθέτηση των προεκλογικών της δεσμεύσεων, καθώς στον προϋπολογισμό του έτους 2015 έχει εγγραφεί κονδύλι 2 εκατ. ευρώ για κατασκευή ΧΥΤΑ στον ΟΕΔΑ ΒΑ Αττικής, στη θέση Μαύρο Βουνό Γραμματικού.

Η περιφερειάρχης προεκλογικά είχε ταχθεί στο πλευρό των κατοίκων, ενώ και η συνολικότερη θεωρητική προσέγγισή της στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων απέχει κατά πολύ από την κατασκευή ΧΥΤΑ.

Η εξήγηση που δίνουν στελέχη της πλειοψηφίας στην «Ε» είναι ότι πρόκειται για δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι του εργολάβου η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή υπογράφοντας συμβάσεις, και αν τα χρήματα δεν πληρωθούν πολύ πιθανόν να καταλογισθούν στην περιφέρεια.

Η έντονη δυσαρέσκεια για το θέμα αυτό άρχισε να καταγράφεται από την Τρίτη το βράδυ, όταν στη σύσκεψη της παράταξης εκδηλώθηκαν διαφωνίες μεταξύ περιφερειακών συμβούλων και στελεχών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Φλώρα Νικολιδάκη, ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε ρητά την αντίθεσή της για το θέμα των σκουπιδιών, αφήνοντας μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταψηφίσει τον προϋπολογισμό.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
ΧΥΤΑ
Διαχείριση απορριμμάτων
Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ)
Περιβάλλον & οικολογία