Έντυπη Έκδοση

Ενοχη καθυστέρηση

Για «ολιγωρία, λάθη, παραλείψεις και γραφειοκρατία», που καθυστερούν συνεχώς το άνοιγμα του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, κάνει λόγο ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός σε ερώτησή του προς τον υπουργό Πολιτισμού.

Αναφέρει ότι ενώ «τα έργα ανακατασκευής στο κτήριο του Φιξ έχουν ολοκληρωθεί εδώ και μήνες», ενώ «όλα όσα χρειάζεται για να λειτουργήσει υπάρχουν», «καθυστερεί διαρκώς το άνοιγμά του με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε πολιτισμικό και οικονομικό επίπεδο». Θεωρεί πως «το μεγαλύτερο θύμα είναι η ίδια η πόλη, η Αθήνα, η μόνη πιθανόν πρωτεύουσα του πολιτισμένου κόσμου που δεν διαθέτει Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Οσοι γνωρίζουν, κάνουν λόγο για ένα μουσείο ευρωπαϊκής εμβέλειας, που θα συγκεντρώσει στην Αθήνα την προσοχή του κόσμου της Σύγχρονης Τέχνης και θα αποτελέσει πόλο έλξης για τον τουρισμό. Εγχώρια, αλλά και διεθνή, ΜΜΕ, που γνωρίζουν τη δυναμική της εμβέλειας που θα έχει αυτό το μουσείο, κάνουν συνεχώς αναφορές θέτοντας ερωτήματα χωρίς όμως από την πλευρά του ΥΠΠΟΑ να δίνει κανείς μια ξεκάθαρη απάντηση».

Επισημαίνει ότι «το Δ.Σ. του ΕΜΣΤ δεν προχωράει στη σύσταση της μη κερδοσκοπικής εταιρείας για τη διαχείριση της δωρεάς, ύψους 3 εκατ. ευρώ, του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος", η οποία προορίζεται για την προμήθεια και εγκατάσταση του τεχνολογικού και υλικοτεχνικού εξοπλισμού, με κίνδυνο τα χρήματα τελικά να χαθούν. Οπως άλλωστε συνέβη ένα χρόνο πριν, όταν το ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" δέχτηκε το αίτημα της διεύθυνσης του μουσείου να χρηματοδοτήσει με 3 εκατ. ευρώ τις υπόλοιπες μελέτες που χρειάζονται για να ανοίξει το μουσείο, αλλά οι αρμόδιες υπηρεσίες και πάλι δεν προχώρησαν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εκταμιεύσουν τα χρήματα».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Πολιτισμού
Τέχνη/Πολιτισμός
Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ)