Έντυπη Έκδοση

Εχει πλεόνασμα ο Χατζάκης

Μέσω του Τύπου αποφάσισε να απαντήσει ο Σωτήρης Χατζάκης στο Σωματείο των Εργαζομένων του Εθνικού Θεάτρου που ζητάει από το καλοκαίρι τα οικονομικά στοιχεία της πρώτης κρατικής σκηνής, με έξοδα και έσοδα ανά παράσταση.

Ωστόσο, στον απρόσμενο απολογισμό του Σ. Χατζάκη που διοχετεύτηκε χθες με ταχυδρομημένο φάκελο σε αρχισυντάκτες καλλιτεχνικών τμημάτων (η «Ε» εξαιρέθηκε) προτιμήθηκε να αποδοθούν τα έσοδα γκρουπαρισμένα (σε ένα «τσουβάλι», για παράδειγμα, οι χρυσοφόροι «Βάτραχοι» με τον «ίσα βάρκα ίσα νερά» «Ιππόλυτο» και τα «Δημιουργημένα Συμφέροντα» που έμειναν στα αζήτητα), εμφανίζοντας πλεόνασμα και μάλιστα συντριπτικό της φετινής θερινής περιόδου έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2013 με τις καλλιτεχνικές επιλογές του Γιάννη Χουβαρδά.

Η οικονομική περίοδος που καλύπτει ο συνοπτικός απολογισμός ξεκινά από την 1η Σεπτεμβρίου του 2013 και καταλήγει στις 30 Σεπτεμβρίου του 2014. Οπως υπογραμμίζεται εξαρχής, κατά τη διάρκεια της θητείας του Σ. Χατζάκη ο οργανισμός είναι κερδοφόρος, με τα έσοδα να ανέρχονται στα 3,5 εκατ. ευρώ. Το δε πλεόνασμα που παρουσιάζει από την καλοκαιρινή περιοδεία είναι 283.466 ευρώ, ανώτερο κατά εκατοντάδες χιλιάδες από την αντίστοιχη περίοδο Χουβαρδά (ακόμη μία φορά η νυν καλλιτεχνική διεύθυνση καταφεύγει στο «άδειασμα» του προκατόχου της).

Οι θεατές που είδαν, όπως καταγράφεται, παραστάσεις του Εθνικού την 13μηνη περίοδο του απολογισμού ανέρχονται στους 260.000.

Στο μεταξύ, είναι η πρώτη φορά στα χρονικά της πρώτης κρατικής σκηνής όπου την 28η Οκτωβρίου θα γίνουν κανονικά πρόβες. Μια κοινή απόφαση, προκειμένου να μην συνεχιστεί το ντόμινο των αναβολών στις πρεμιέρες των παραστάσεων.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Εθνικό Θέατρο