Έντυπη Έκδοση

ΝΕΡΙΤ: Αναλογικά, προς το παρόν, η Αργιθέα

Απάντησε η ΝΕΡΙΤ στην επιστολή που απέστειλε ο δήμαρχος Αργιθέας Λάμπρος Τσιβόλας σχετικά με πρόβλημα ραδιοτηλεοπτικής κάλυψης που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής του.

Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η ΝΕΡΙΤ επισημαίνει τα κάτωθι:

1Οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΝΕΡΙΤ ουδέποτε είχαν ενημερωθεί γραπτώς ή προφορικώς από τις δημοτικές αρχές της πόλης πριν από την αποστολή της επιστολής και την κοινοποίησή της στον Τύπο. Επιπροσθέτως, ακόμα και μετά τη δημοσίευση αυτής υπήρξε επαφή μεταξύ των δύο πλευρών μόνο μετά από πρωτοβουλία των υπευθύνων στελεχών της ΝΕΡΙΤ που ήρθαν σε τηλεφωνική επαφή με τον αντιδήμαρχο Αργιθέας Αθανάσιο Καραγιώργο, με τον οποίο προχώρησαν σε έναν κατατοπιστικό διάλογο για το προκύψαν θέμα.

2Στην περιοχή λειτουργούν εδώ και χρόνια τρεις πομποί αναλογικής εκπομπής, ο ένας εκ των οποίων είχε ξηλωθεί παρανόμως από την προηγούμενη δημοτική αρχή, χωρίς να ερωτηθεί ή να ενημερωθεί προηγουμένως η δημόσια τηλεόραση. Πρέπει να επισημανθεί δε, ότι την ίδια περίοδο, το συνεργείο της δημόσιας τηλεόρασης που μετέβη στην περιοχή προς αποκατάσταση του πομπού έτυχε επιθετικής αντιμετώπισης, εμποδιζόμενο να εισέλθει στον οικίσκο που αυτός ήταν εγκατεστημένος.

3 Οσον αφορά στην επικείμενη ψηφιακή μετάβαση στην ευρύτερη περιοχή, είναι αλήθεια ότι από το υπάρχον δίκτυο η Αργιθέα παραμένει εκτός ψηφιακής λήψης. Μέχρι την πλήρη ανάπτυξη του δικτύου ψηφιακών πομπών της ΝΕΡΙΤ - η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2015- οι κάτοικοι της Αργιθέας θα εξακολουθούν να βλέπουν τα προγράμματα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης σε αναλογική εκπομπή, προκειμένου να εξυπηρετηθεί η εκ του νόμου προβλεπόμενη παροχή καθολικής υπηρεσίας από αυτήν».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Νεα Ελληνική Ραδιοφωνία Ιντερνετ και Τηλεόραση (ΝΕΡΙΤ)
Τηλεόραση
TV & Media