Έντυπη Έκδοση

Αναστάτωση από έκρηξη σε εργαστήρι του ΤΕΙ

Αναστάτωση προκάλεσε η εργαστηριακή έκρηξη που πραγματοποιήθηκε χθες κατά τη διάρκεια πειράματος, στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Κανένας από τους φοιτητές και το προσωπικό του εργαστηρίου δεν τραυματίστηκε και η μικρής έκτασης φωτιά που ξέσπασε κατασβέστηκε με πυροσβεστήρες πριν καταφτάσει η Πυροσβεστική.

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους συνολικά 7 άτομα, μεταξύ αυτών σπουδαστές και μέλη του διδακτικού προσωπικού, που αποχώρησαν μετά την εξέτασή τους από γιατρούς. Η έκρηξη πραγματοποιήθηκε στις 10.00 χθες το πρωί στο Εργαστήριο Μελέτης Φυσικοχημικών Παραμέτρων στο νέο κτήριο του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων. Επί τόπου μετέβη ένα πυροσβεστικό όχημα με τρεις πυροσβέστες, που παρέμειναν στο σημείο μέχρι να αεριστεί ο χώρος.

Το ΤΕΙ ανακοίνωσε ότι «λόγω αστοχίας υλικού γυάλινου εργαστηριακού περιέκτη έγινε εκτόνωση και απαγωγή αερίου υπό πίεση, με αποτέλεσμα να προκληθεί θραύση εργαστηριακού υλικού και μικρού βαθμού ανάφλεξη εργαστηριακού πάγκου η οποία κατασβέστηκε άμεσα από το προσωπικό του εργαστηρίου, με τη χρήση φορητών πυροσβεστικών μέσων.

Για προληπτικούς λόγους οι φοιτητές και το προσωπικό που παρευρίσκονταν στο χώρο υποβλήθηκαν σε προληπτικό ιατρικό έλεγχο και αποχώρησαν χωρίς να διαπιστωθεί κάποιο πρόβλημα».

Από τη Διοίκηση του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης διατάχθηκε Ενορκη Διοικητική Εξέταση, για τη διερεύνηση των συνθηκών του ατυχήματος, ενώ προανάκριση διενεργεί και η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Πυροσβεστική Υπηρεσία
ΤΕΙ
Ατυχήματα/Τραυματισμοί
Θεσσαλονίκη