Έντυπη Έκδοση

ΕΔΟΕΑΠ: Απειλεί τον υπουργό με διακοπή ασφάλισης

Σε πολιτική μετωπική σύγκρουση μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλου και του ΣΥΡΙΖΑ εξελίχθηκε... διαφωνία και εκκρεμότητα πέντε χρόνων για τα ασφάλιστρα που είχε ο υπουργός με το Ταμείο των δημοσιογράφων, τον ΕΔΟΕΑΠ.

Στη χθεσινή σκληρή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται λόγος για πρωτοφανή απάτη του υπουργού Εσωτερικών που συνιστά μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα για την κυβέρνηση, ενώ ο ΕΔΟΕΑΠ απειλεί τον υπουργό με διακοπή της ασφάλισής του και απορρίπτει την αίτησή του για ανάκληση προαιρετικής ασφάλισης.

Στο μεταξύ ο κ. Ντινόπουλος απέστειλε χθες εξώδικο στην «Εφημερίδα των Συντακτών», η οποία σε σχετικό δημοσίευμά της τον χαρακτήριζε «άνεργο υπουργό» και δήλωσε ότι «κατά το χρονικό διάστημα (2009-2010), κατέβαλε στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ το συνολικό ποσό των 15.065 ευρώ» και ότι όταν άλλαξε η ασφαλιστική νομοθεσία διέκοψε την προαιρετική ασφάλισή του στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και το ίδιο ζήτησε να γίνει και στον ΕΔΟΕΑΠ μαζί με το αίτημα για συνολική ρύθμιση των οφειλών του.

Αντίθετα ο ΕΔΟΕΑΠ τονίζει ότι ο κ. Ντινόπουλος υπέβαλε αίτημα για ανάκληση της αίτησης για προαιρετική ασφάλιση και διακανονισμό των οφειλών του στον κλάδο ασθενείας και ότι μέσω εκπροσώπου του υπέβαλε αίτημα για ασφάλιστρο ανεργίας το οποίο υπέγραψε αντ' αυτού ο εκπρόσωπός του, ενώ ουδέποτε από το 2008 κατέβαλε εισφορές.

Τέλος, ο ΕΔΟΕΑΠ απέρριψε την αίτηση του Αργύρη Ντινόπουλου για την ανάκληση της προαιρετικής ασφάλισης και ζητεί να καταλογιστεί το ποσό με τις νόμιμες προσαυξήσεις.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για πρωτοφανή απάτη του υπουργού Εσωτερικών εις βάρος του επικουρικού ταμείου των δημοσιογράφων, που συνιστά μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα για την κυβέρνηση και ζητεί από τον πρωθυπουργό να πάψει να τον καλύπτει.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ασφαλιστικά ταμεία και κοινωνική ασφάλιση
Υπουργείο Εσωτερικών