Έντυπη Έκδοση

Πρώτο φορτίο με δαμάσκηνα στην Ινδία

Το πρώτο φορτίο με νωπά δαμάσκηνα με ειδική άδεια εισαγωγής από τη χώρα μας αναχώρησε χθες για την αγορά της Ινδίας. Η εξέλιξη αυτή χαιρετίστηκε χθες από τους Ελληνες εξαγωγείς, αφού είναι η πρώτη ουσιαστική κίνηση για κάλυψη του μεγάλου κενού που άφησε η ρωσική αγορά λόγω των σκληρών μέτρων της Ε.Ε. και του εμπάργκο που ακολούθησε από τη Ρωσία.

Ο Γιώργος Πολυχρονάκης, ειδικός σύμβουλος του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής Διακίνησης Φρούτων, Λαχανικών και Χυμών INCOFRUIT - HELLAS, χαρακτήρισε σημαντική την εξέλιξη για τα νωπά δαμάσκηνα και απηύθυνε έκκληση στην πολιτεία «ώστε να ληφθούν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα που θα διευκολύνουν την προώθηση των εξαγωγών μας σε Ινδία, Ν. Κορέα, Ν. Ζηλανδία, Ιαπωνία, Ταϊβάν, Αυστραλία, Βραζιλία και Αργεντινή καθώς και στην Κίνα για όλα αυτά τα προϊόντα (εκτός της υφιστάμενης των ακτινιδίων)».

Οι ανταγωνιστές μας, τόνισε, έχουν κινηθεί με αποτελεσματικότητα και κάλεσε την ελληνική πολιτεία να τρέξει τα ζητήματα αυτά για τη νέα εμπορική περίοδο 2014/15, για συμφωνίες που αφορούν εσπεριδοειδή, μήλα, αγγούρια κ.ά., και γενικότερα για ελληνικά προϊόντα που έχουν ζήτηση στο εξωτερικό αλλά ελλείψει συμφωνιών, φυτοϋγειονομικών ή νομικών κωλυμμάτων, δεν μπορούν να προωθηθούν σ' αυτές τις αγορές.

«Εκτός από την αγορά της Ε.Ε., μαζί και εμείς με τις άλλες ευρωπαϊκές παραγωγικές χώρες αναζητούμε αγορές σε τρίτες χώρες», κατέληξε.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Παραγωγοί
Αγροτικά θέματα & αγροτική πολιτική
Εξαγωγές