Έντυπη Έκδοση

Μια πρόταση για την προεδρία της Δημοκρατίας

Αγαπητή «Ε». Να το πάλι! Ερχονται εκλογές! Ή μάλλον έρχεται εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Και αναζητείται ο «star» που θα μαζέψει τους 180! Αντί να αναζητείται ο καλύτερος, ψάχνουν για «star» (αθλητή ίσως, τραγουδιστή, ηθοποιό κ.λπ.).

Το Σύνταγμα, βάζοντας τα όρια 200, 180, 150, προτρέπει σε συναίνεση και συνεννόηση, ώστε ο Πρόεδρος να είναι γενικής ή γενικότερης αποδοχής και να αποφεύγονται οι εκλογές. Να αποφεύγονται λέει οι εκλογές; Εμείς θα κάνουμε εκλογές. Να η ευκαιρία! Είναι κι αυτό ένα από τα ελληνικά παράδοξα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να μην είναι πολιτικός, αλλά ένας άλλος ικανός πολίτης. Δεν πρέπει όμως να αποκλείσουμε και τους πολιτικούς. Ακόμα και εκεί μπορεί κανείς να βρει και κάποιον ικανό, έντιμο και ενάρετο άνδρα ή γυναίκα αντάξιο του μεγάλου αξιώματος.

Και πρώτ' απ' όλα ζητώ μια μεγάλη συγγνώμη από το βουλευτή που θα αναφέρω ως υποψήφιο Πρόεδρο. Ο βουλευτής Δωδεκανήσου και πρώην υπουργός, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτριος Κρεμαστινός νομίζω ότι είναι και έμπειρος της πολιτικής διοίκησης και του πολιτικού βίου και δεν έγινε βουλευτής προσπαθώντας να κάμει καριέρα, αλλά πασχίζοντας να υπηρετήσει το λαό. Απόδειξη το ότι όταν πήρε σύνταξη από το Πανεπιστήμιο δεν ησύχασε ούτε εσίγησε αλλά με τα μόνιμα άρθρα του συνεχίζει εκλαϊκεύοντας να διδάσκει γιατρούς και πολίτες για τα "μυστικά της καρδιάς". Είναι ένας άξιος δάσκαλος. Προσφέρει στο λαό. Δεν γράφω περισσότερα. Μήπως ήρθε η ώρα, λοιπόν, οι βουλευτές μας να βρουν επιτέλους το δάσκαλό τους;».

Θεμ. Φ. Βλαχόπουλος

φιλόλογος, αρχαιολόγος, καθηγητής

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Στη στήλη
Οι αναγνώστες γράφουν