Έντυπη Έκδοση

Σας ευχαριστούμε ολόψυχα για τη ρύθμιση!

** Του Κώστα Γιαννακίδη από το protagon.gr

«Αυτά τα ωραία, τα φιλολαϊκά μέτρα, δεν πρέπει να προαναγγέλλονται με μία στεγνή δήλωση, ούτε να πετιούνται μέσα σε άψυχες τροπολογίες. Αυτά τα πράγματα, όπως η ρύθμιση για ληξιπρόθεσμα, πρέπει να ανακοινώνονται υπό μία αψίδα που θα σχηματίζουν σάλπιγγες.

Να βγει ο αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως στο κεφαλόσκαλο της Βουλής και να χαρίσει εκατό δόσεις στους ασυνεπείς οφειλέτες. Οι άμουσοι, θα πλανώνται, νομίζοντας ότι το χέρι του ανδρός δείχνει στην Ερμού. Ομως ο πολιτικός ηγέτης ήδη θα τους καλεί να κοιτάξουν στο βάθος του ορίζοντα, πιο πέρα και από το Αιγάλεω. Να φτάσει η ματιά στο 2023, όταν θα έχουν εξαντληθεί οι δόσεις, αλλά όχι η γενναιοδωρία της παρούσης κυβερνήσεως.

Η ρύθμιση, λοιπόν, αναμένεται να κατατεθεί σήμερα και θα δίνει την ευκαιρία για εκατό δόσεις σε όσους χρωστούν λιγότερα από δεκαπέντε χιλιάρικα - δεν ξέρω αν θα έχουμε δράματα με ρυθμίσεις που θα χάνονται για λίγα λεπτά του ευρώ. Και οι εκατό δόσεις, όντως, εξαντλούνται κάπου στο 2023. Θα δεις δύο Ολυμπιάδες και δύο Μουντιάλ και ακόμα δεν θα έχεις ξοφλήσει την εφορία.

Είναι, ασφαλώς, μία ευνοϊκή και συμφέρουσα ρύθμιση, τόσο για το Δημόσιο και τα Ταμεία όσο και για τους οφειλέτες. Εν προκειμένω, επικράτησε η λογική. Μένει να δούμε και τι θα γίνει με την ηθική της υπόθεσης. Τους τελευταίους μήνες μόνο οι ηλίθιοι και οι απελπισμένοι είναι τυπικοί στις υποχρεώσεις τους. Ολοι οι άλλοι περιμένουν τη ρύθμιση που έρχεται σήμερα. Και όπως φαίνεται, η ευνοϊκή προσαρμογή δεν θα περιλαμβάνει όσους ήδη βρίσκονται υπό καθεστώς άλλης ρύθμισης.

Κοινώς ένας συνεπής οφειλέτης, που βάζει και από το αίμα του κάθε μήνα για να εξυπηρετήσει το χρέος του, πιθανότατα δεν έχει να περιμένει τίποτα σήμερα. Τι μένει να κάνει; Διακοπή πληρωμών και αναμονή του επόμενου τρένου με τις δόσεις. Κάποτε θα έρθει και μία άλλη ρύθμιση. Ισως πιο ευνοϊκή. Με 200 δόσεις. Να πληρώνεις όσο ζεις, αφού και το χρέος μας βιώσιμο είναι και σίγουρα θα ζήσει περισσότερο από σένα».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Στη στήλη
Τυπογραφείο