Ηλεκτρονική Έκδοση

Πρώτο κρούσμα του Έμπολα στη Νέα Υόρκη

Σε ειδική μονάδα νοσοκομείου της Νέας Υόρκης νοσηλεύεται 33χρονος γιατρός, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον ιό Έμπολα, αφότου επέστρεψε από την Γουινέα, μία από τις τρεις αφρικανικές χώρες που πλήττονται ιδιαίτερα από την θανατηφόρα επιδημία. Πρόκειται για το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του αιμορραγικού πυρετού στην αμερικανική μεγαλούπολη, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάσιο. Συνολικά τέσσερις άνθρωποι στις ΗΠΑ έχουν διαγνωσθεί θετικοί στον ιό.

Φωτογραφία αρχείου (EPA/OLIVIER HOSLET) Φωτογραφία αρχείου (EPA/OLIVIER HOSLET) Ο γιατρός Κρέιγκ Σπένσερ έχει τεθεί σε καραντίνα στο νοσοκομείο Μπέλβιου της Νέας Υόρκης. Είναι στέλεχος του Πρεσβυτεριανού νοσοκομείου της Νέας Υόρκης και είχε επισκεφτεί πρόσφατα τη Γουινέα, στο πλαίσιο ανθρωπιστικής αποστολής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, σύμφωνα με τους New York Times. Εμφάνισε συμπτώματα του Έμπολα αφότου επέστρεψε στις ΗΠΑ.

Οι τοπικές αρχές της Νέας Υόρκης ανέφεραν ότι ο γιατρός έχει έρθει σε επαφή με «ελάχιστους ανθρώπους» μετά την επιστροφή του απο τη Γουινέα στις 17 Οκτωβρίου και την άφιξή του στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης.

Η επίτροπος των υπηρεσιών Υγείας της Νέας Υόρκης Μέρι Τράβις Μπάσετ ανέφερε ότι ο ασθενής ήρθε σε επαφή συνολικά με τρία άτομα: δύο φίλους του και τη μνηστή του που έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Το διαμέρισμα του Κρέιγκ Σπένσερ στη συνοικία Χάρλεμ του Μανχάταν έχει αποκλεισθεί.

Από τον περασμένο Μάρτιο μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 4.800 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό Έμπολα, κυρίως στη Λιβερία, τη Γουινέα και την Σιέρα Λεόνε.

Πηγές: New York Times, BBC και ΑΠΕ - ΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Μεταδοτικές ασθένειες και αντιμετώπιση
ΗΠΑ
Για το ίδιο θέμα
Έμπολα: Έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στη Δυτ. Αφρική