Ηλεκτρονική Έκδοση

«Προίκα» στη Lafarge για καύση RDF – Λυματολάσπης

Αντιδράσεις στο Αλιβέρι από κατοίκους και φορείς

Πήρε άδεια χωρίς καν να το γνωρίζει η τοπική κοινωνία, που κάνει λόγο για «υπόγειες και ύποπτες μεθοδεύσεις».

Ήδη ο σύλλογος προστασίας περιβάλλοντος Αλιβερίου, έχει δώσει στη δημοσιότητα σχετική ανακοίνωση διαμαρτυρίας, στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: "Σε αυτόν τον τόπο υπάρχουν άνθρωποι που αγωνίζονται. και θα αγωνίζονται για το μέλλον και την υγεία των παιδιών τους. Η ΑΓΕΤ πασχίζει για τα κέρδη της. Οι κάτοικοι του Αλιβερίου για τη ζωή τους".

Ολόκληρη την ανακοίνωση μπορείτε να τη διαβάσετε ΕΔΩ.

Στο πλευρό των κατοίκων βρίσκονται και αρκετοί φορείς της Έυβοιας. Μεταξύ αυτών και το εργατικό κέντρο Εύβοιας.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως: "Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας συντάσσεται πλήρως με τις αποφάσεις της τοπικής κοινωνίας του Αλιβερίου, που αντιτίθεται στη καύση του RDF – Λυματολάσπης στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ – LAFARGE στο Αλιβέρι. Η ΑΓΕΤ - LAFARGE συνεχίζοντας τις υπόγειες και ύποπτες μεθοδεύσεις της και με ευθεία συνεργασία με την Κυβέρνηση, πήρε άδειες μέσω ΥΠΕΚΑ για καύση RDF – Λυματολάσπης και διάφορων άλλων δραστηριοτήτων, όπως και μεταφορά ασβεστόλιθου, πρώτης ύλης για τσιμέντο, μέσω του Λιμανιού της.

Το περίεργο είναι ότι σε κάθε τροποποίηση των περιβαλλοντολογικών όρων για εναλλακτικά καύσιμα κ.λ.π. Προικίζουν τις άδειες και με καινούργιες δραστηριότητες με πλήρη άγνοια φορέων, τοπικής κοινωνίας και εργαζομένων.

Η αποικιοκρατική αντίληψη της LAFARGE που αποκλείει τις τοπικές κοινωνίες και φορείς από την ενημέρωση – διαβούλευση – τεκμηρίωση των δράσεων που θέλει να κάνει, είναι τουλάχιστον απαράδεκτες και ύποπτες. Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας θα αντισταθεί εμπράκτως με έργα και όχι με λόγια με αγωνιστικές κινητοποιήσεις, απέναντι στα ύποπτα σχέδια της LAFARGE, μαζί με την τοπική κοινωνία που αντιδρά και αντιστέκεται".

Yπενθυμίζουμε και μια προηγούμενη ανάρτηση στο enet για το θέμα, ΕΔΩ.

 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Περιβάλλον & οικολογία