Ηλεκτρονική Έκδοση

Aλλαγές στο Πειθαρχικό Δίκαιο ζητούν ΔΟΕ - ΟΛΜΕ

Συνάντηση των εκπαιδευτικών με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας

Τα διοικητικά συμβούλια των δασκάλων και των καθηγητών (ΔΟΕ και ΟΛΜΕ) συζήτησαν το θέμα του Πειθαρχικού Δικαίου με την ηγεσία του υπ. Παιδείας. Υπενθυμίζουμε ότι υπήρξαν καταγγελίες για χρήση του σε βάρος εκπαιδευτικών για δραστηριότητες εκτός σχολείων, που σχετίζονταν με συνδικαλιστική - κοινωνική δράση, όπως η υπεράσπιση των δημοσίων νοσοκομείων από την απαξίωση, με αποτέλεσμα να υπάρξουν έντονες διαμαρτυρίες.

Σε ενημερωτικό δελτίο προς τους συλλόγους - μέλη της η διδασκαλική ομοσπονδία Ελλάδας, αναφέρει: "Από τη μεριά μας κάναμε σαφές από την αρχή ότι δεν προσήλθαμε για να συζητήσουμε μόνο για τη ρύθμιση που έχει δει το φως τη δημοσιότητας σε σχέση με τα εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας αλλά για τη συνολική αναθεώρηση του Πειθαρχικού Δικαίου. 

Ο Υπουργός Παιδείας μας απάντησε ότι η συζήτηση πραγματοποιείται για όλο το φάσμα των ζητημάτων και εμείς καταθέσαμε σε ένα πρώτο επίπεδο προτάσεις για τα εξαιρετικής σημασίας θέματα:

Την εξειδίκευση κατά τρόπο περιοριστικό της έννοιας του πειθαρχικού παραπτώματος της χαρακτηριστικώς ανάξιας και αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς εντός και εκτός υπηρεσίας, ώστε να μην μπορεί να υπαχθεί στο αδίκημα κάθε συμπεριφορά είτε αφορά στον ιδιωτικό είτε στον υπηρεσιακό βίο του υπαλλήλου.

Το ότι συμπεριφορές, που άπτονται του ιδιωτικού βίου του υπαλλήλου δεν μπορούν να αποτελούν πειθαρχικά παραπτώματα και σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να οδηγούν σε θέση του σε αυτοδίκαιη αργία.

Την ανάγκη αντιμετώπισης του διαλυτικού, για την ομαλή λειτουργία των σχολείων, φαινομένου της, άκριτης, παραπομπής για κάθε σοβαρή ή μη καταγγελία που γίνεται εναντίον εκπαιδευτικών κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Την επιστροφή των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα πειθαρχικά συμβούλια. Η πολιτική ηγεσία μας δήλωσε ότι θα ακολουθήσει ανταλλαγή απόψεων με τα Δ.Σ. και τις νομικές υπηρεσίες των Ομοσπονδιών ώστε να διαμορφωθεί η τελική πρόταση για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου του Πειθαρχικού Δικαίου".

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Παιδείας
ΟΛΜΕ
Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας