Ηλεκτρονική Έκδοση

Ολάντ: Δεσμεύσεις με ευελιξία

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ επιβεβαίωσε από τις Βρυξέλλες ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ζητήσει διευκρινίσεις από την γαλλική κυβέρνηση για τον προϋπολογισμό του 2015. Ο κ. Ολάντ τόνισε ότι θα απαντήσει στο τέλος της εβδομάδας και διαμήνυσε ότι ο διάλογος συνεχίζεται σε καλό κλίμα.

Αναφερόμενος στη σχετική επιστολή της Κομισιόν προς τη γαλλική κυβέρνηση, ο Φρανσουά Ολάντ είπε πως πρόκειται για μια «πολύ συνηθισμένη επιστολή, η οποία δεν έχει μεγάλη σημασία πέραν του ότι ζητούνται ορισμένες πληροφορίες και διευκρινίσεις».
 
Διαβεβαίωσε ότι η Γαλλία σκοπεύει να σεβαστεί «τις ευρωπαϊκές δεσμεύσεις της, αλλά με τη μέγιστη ευελιξία» και πως δεν θα προχωρήσει πέραν της εξοικονόμησης των 21 δισ. ευρώ που προβλέπονται από τον προϋπολογισμό της για το 2015.
 
Το σχέδιο προϋπολογισμού της Γαλλίας προβλέπει έλλειμμα 4,3% του ΑΕΠ για το 2015, παρεκκλίνοντας από το όριο του 3%.
 
«Παρουσιάσαμε τα ποσά που θα εξοικονομήσουμε, τα οποία ανέρχονται σε 21 δισ. ευρώ το 2015», είπε ο πρόεδρος της Γαλλίας και πρόσθεσε: «Μπορούμε να δούμε πώς θα μπορούσαμε να κινητοποιήσουμε καλύτερα ορισμένους πόρους, να υπολογίσουμε καλύτερα ορισμένες δαπάνες, αλλά δεν θα υπάρξουν τροποποιήσεις στο σημείο αυτό.
 
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η ανάπτυξη παραμένει προτεραιότητα της Γαλλίας. «Τίποτα δεν θα μας κάνει να παρεκκλίνουμε απ' αυτό το στόχο. Το ίδιο ισχύει και για την ερμηνεία του προϋπολογισμού μας, ο οποίος θα σέβεται τους κανόνες με το μέγιστο της ευελιξίας» είπε χαρακτηριστικά. 
 
Ανάλογες επιστολές για διευκρινίσεις επί των προϋπολογισμών έχει αποστείλει η Κομισιόν σε άλλα τέσσερα κράτη της ευρωζώνης: στην Ιταλία, την Αυστρία, τη Σλοβενία και τη Μάλτα. 
 
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Γαλλία