Ηλεκτρονική Έκδοση

Πάτρα: Kάνουν μάθημα σε διαδρόμους

Πιέσεις του Δήμου προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου

Παρεμβάσεις στο θέμα των σχολικών αιθουσών, αλλά και δυνατότητες ρύθμισης χρεών των πολιτών, προς τη δημοτική επιχείρηση ύδρευσης - αποχέτευσης, βρίσκονται σε εξέλιξη από το Δήμο Πατρέων.

Οι ρυθμίσεις

Από τη διοίκηση της  ΔΕΥΑΠ ανακοινώθηκε ότι σύμφωνα με πρόσφατη Νομοθετική Ρύθμιση οι οφειλές προς τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης οι οποίες έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες έως 30/09/2014 δύνανται να υπαχθούν σε ρύθμιση με την οποία καθορίζεται ο αριθμός των δόσεων ανάλογα με το ποσό της οφειλής.

Για το σκοπό αυτό οι οφειλέτες πρέπει να υποβάλλουν σχετική αίτηση στη ΔΕΥΑΠ το αργότερο έως τις 14/11/2014.

 

Σχολικές αίθουσες

"Απαράδεκτη καθυστέρηση στο θέμα της κάλυψης των στεγαστικών αναγκών σχολείων με προκάτ αίθουσες", σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: "Με θέμα την άμεση ανάγκη κάλυψης των στεγαστικών αναγκών σχολείων του Δήμου Πατρέων με 13 προκάτ αίθουσες, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Ανδρέας Αθανασόπουλος, απέστειλε νέα επιστολή στον Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Γιώργο Διδασκάλου, επαναλαμβάνοντας το αίτημα που κατατέθηκε και προφορικά την περασμένη Παρασκευή στον Διευθυντή της Αποκεντρωμένης Διονύση Παναγιωτόπουλο.

Στην επιστολή του ο κ. Αθανασόπουλος αναφέρει τα εξής:

«κ. Γενικέ, Θέσαμε στη συνάντηση μας την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014 στις 10.00 π.μ. στον εκπρόσωπό σας κ. Παναγιωτόπουλο το θέμα της άμεσης επίλυσης του προβλήματος, της κάλυψης των στεγαστικών αναγκών συγκεκριμένων σχολείων με προκάτ αίθουσες όπως εμφανίστηκε με την έναρξη της σχολικής περιόδου 2014 – 2015.

Πρόκειται για τα εξής Σχολεία: (39ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών -Μία (1) αίθουσα, Λύκειο Ρίου- Μία (1) αίθουσα, 46ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών-Μία (1) αίθουσα, 41ο Νηπιαγωγείο Πατρών -Μία (1) αίθουσα, Νηπιαγωγείο Κάτω Καστριτσίου-Μία (1) αίθουσα, Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας- Δύο (2) αίθουσες, Δημοτικό Σχολείο Μιντιλογλίου-Μία (1) αίθουσα, Μουσικό Σχολείο Πατρών-Τρεις (3) αίθουσες Σας είχαμε έγκαιρα ενημερώσει λεπτομερώς με αποστολή όλων των αιτημάτων που είχαμε προσκομίσει προς το υπεύθυνο Υπουργείο Παιδείας και Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.

Ο εκπρόσωπός σας αφού αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων μας δεσμεύτηκε για ενέργειες – σε συνεννόηση μαζί σας όπως ισχυρίστηκε – για την προώθηση της συζήτησης των αιτημάτων των σχολείων στους υπευθύνους και παράλληλα στην εξεύρεση λύσης μαζί με όλους τους ενδιαφερομένους φορείς.

Παρακαλούμε επειδή πέρασαν μέρες από την συνάντηση και ουδεμία απάντηση είχαμε σας ενημερώνουμε ότι οι μαθητές εξακολουθούν να κάνουν μάθημα σε διαδρόμους ή να μην κάνουν καθόλου και αυτό αποτελεί μεγάλο πρόβλημα για την παιδαγωγική λειτουργία.

Για το λόγο αυτό να μας ενημερώσετε άμεσα σε τι ενέργειες προχωρήσατε, αν έχετε απάντηση και σε τι ακριβώς πρωτοβουλίες προτίθεστε να πάρετε για να λυθεί επιτέλους αυτό το πρόβλημα. Σας ενημερώνουμε επίσης προστίθενται άλλες δύο αίθουσες προκάτ και αφορούν το Δημοτικό Σχολείο Σαραβαλίου».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Τοπική Αυτοδιοίκηση