Ηλεκτρονική Έκδοση

Χαρδούβελης: Δίνουμε ανάσες με τη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη

Κάλεσε την αντιπολίτευση να υπερψηφίσει

Η κυβέρνηση ανταποκρίνεται στην ανάγκη να δοθεί ανάσα σε χιλιάδες συμπολίτες μας, δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.

Πιστεύω και ελπίζω ότι η αντιπολίτευση θα ανταποκριθεί θετικά και θα ψηφίσει τις τροπολογίες της κυβέρνησης, δήλωσε την Παρασκευή στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, ο οποίος αναφερόμενος ειδικά στη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη είπε ότι η κυβέρνηση ανταποκρίνεται στην ανάγκη να δοθεί ανάσα σε χιλιάδες συμπολίτες μας που σήμερα δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους και βρίσκονται σε πραγματική αδυναμία, λόγω της κρίσης. 

Τόνισε, επίσης, ότι με τη συγκεκριμένη τροπολογία επιδοκιμάζονται οι συνεπείς φορολογούμενοι, οι οποίοι επέλεξαν να ενταχθούν σε ρύθμιση και ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της.

Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε, όμως, ότι παραμένει δέσμευση της κυβέρνησης, η ενίσχυση των μέτρων συμμόρφωσης και ελέγχου για τους μεγάλους οφειλέτες ανακοινώνοντας σειρά δράσεων, όπως η βελτίωση του μηχανισμού παρακολούθησης των μεγάλων χρεών, με τη συνδρομή του ΚΕΦΟΜΕΠ (Κέντρο Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου), με την ενσωμάτωση στοιχείων απο τις ΔΟΥ και στοιχείων από τα πιστωτικά ιδρύματα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Βουλή
Υπουργείο Οικονομικών
Κυβέρνηση