Ηλεκτρονική Έκδοση

Mετρό: Πάνε για «μνημονιακή» σύμβαση εργασίας

Διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι

Επιχειρούν να «αδειάσουν» το σωματείο.

Σύμφωνα με το σωματείο εργαζομένων λειτουργίας μετρό Αθήνας (ΣΕΛΜΑ): "Μνημονιακή συλλογική σύμβαση εργασίας συμφώνησαν να υπογράψουν η διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ με Συνδικαλιστές που δηλώνουν αντιμνημονιακοί και ότι ανήκουν σε κόμματα της αντιπολίτευσης. Θέλουν να υπογράψουν ενώ αρκετοί εργαζόμενοι έχουν κερδίσει ήδη δικαστήρια ενάντια στα μνημόνια . ‘’Αυτό εμείς το θεωρούμε ξεπούλημα’’.

Σας ενημερώνουμε ότι συμφώνησαν να υπογράψουν ΣΣΕ προσπερνώντας τους νόμους σχετικά με την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, Ν1876/1990 που ορίζει ρητά πως μόνο με το επιχειρησιακό σωματείο ΣΕΛΜΑ μπορεί να υπογράψει.

Ζητάμε από τα κόμματα τις αντιπολίτευσης , την ΓΣΣΕ και το Εργατικό κέντρο και όσους δηλώνουν ότι είναι ενάντια στα μνημόνια, τις μνημονιακές συμβάσεις και στηρίζουν το ‘’εργατικό δίκαιο’’ να πάρουν θέση και να καταδικάσουν τους συνδικαλιστές που θέλουν να υπογράψουν σύμβαση μνημονιακή για προσωπικά τους οφέλη. Εάν δεν το κάνετε εγγράφως με δελτίο τύπου , θα βγει το συμπέρασμα ότι συμφωνείτε μαζί τους".

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Εργασιακά θέματα