Ηλεκτρονική Έκδοση

Καναδάς: Δεν υπάρχουν αποδείξεις για σύνδεση της επίθεσης με το Ισλαμικό Κράτος

Δεν υπάρχει απόδειξη ότι η ένοπλη επίθεση στην Οτάβα συνδέεται με τους εξτρεμιστές ισλαμιστές λέει η κυβέρνηση του Καναδά. Ο υπουργός Εξωτερικών του Καναδά Τζον Μπέιρντ δήλωσε στο BBC ότι ο δράστης ήταν «σίγουρα ριζοσπαστικοποιημένος» αλλά ότι δεν βρισκόταν στη λίστα με τα άτομα που οι Αρχές θεωρούν υψηλού κινδύνου.

Φωτογραφία από Toronto Star (twitter) Φωτογραφία από Toronto Star (twitter) Όπως είπε δεν υπάρχουν βάσιμοι ισχυρισμοί ότι ο ένοπλος δράστης της επίθεσης συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος.

Ταυτόχρονα εξέφρασε «τη βαθιά του ανησυχία σχετικά με τον αριθμό των Καναδών που είναι ριζοσπαστικοποιημένοι και πολεμούν στη Συρία ή το Ιράκ» αλλά όπως είπε «δεν έχουμε κάποια απόδειξη για να τα συνδέσουμε σε αυτό το στάδιο».

Ο Καναδός υπουργός σημείωσε εξάλλου ότι ο δράστης θα μπορούσε να είχε προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά και περιγράφοντας την ώρα της επίθεσης σημείωσε ότι «για αρκετά λεπτά ήταν απόλυτος τρόμος, δεν ξέραμε αν θα χτυπήσει η πόρτα και αν ήταν ένας ή ομάδα ατόμων».

Ο δράστης Zehaf-Bibeau σκότωσε ένα στρατιώτη στο μνημείο Πεσόντων της Οτάβα προτού πέσει και ο ίδιος νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών που τον καταδίωξαν.

Newsroom Enet, με πληροφορίες από BBC

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Καναδάς
Για το ίδιο θέμα
Πυροβολισμοί στη Βουλή του Καναδά (Βίντεο)
Και ο Καναδάς στόχος τζιχαντιστών
«Δεν εκφοβιζόμαστε» διαμηνύει ο πρωθυπουργός του Καναδά