Ηλεκτρονική Έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Νέο μνημόνιο η έξοδος που έλεγε η κυβέρνηση

«Άλλαξε ο Μανωλιός και βάζει τα ρούχα του αλλιώς. Η δήθεν έξοδος από το μνημόνιο είναι ένα νέο μνημόνιο με άλλο όνομα, με τις ίδιες όμως δεσμεύσεις λιτότητας και εγκλωβισμού στις απαιτήσεις των πιστωτών», σχολιάζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη συνάντηση Σαμαρά - Γιούνκερ, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Αυτό που σκόπιμα προσπαθεί να αποκρύψει η κυβέρνηση Σαμαρά είναι ότι η επιτήρηση των δανειστών θα συνεχίζεται κανονικά, με τη χώρα δεμένη πισθάγκωνα σε αυτούς.  Η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή, που θα διαπραγματευτεί για τα συμφέροντα των πολιτών και θα εγγυηθεί την κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση», καταλήγει η ανακοίνωση. 
 
«Διαπραγματευόμαστε στενά με τους δανειστές μας την επόμενη μέρα μετά το τέλος του προγράμματος, για μία συνετή έξοδο στην κανονικότητα», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προσερχόμενος χθες στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ενώ κυβερνητικές πηγές επαναλάμβαναν πως έχει ξεκινήσει ουσιαστικά η συζήτηση για τα τεχνικά χαρακτηριστικά της προληπτικής γραμμής πίστωσης, την οποία η κυβέρνηση έχει αποδεχθεί μετά την αναταραχή στις αγορές.
 
newsroom enet

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ
Κυβέρνηση