Ηλεκτρονική Έκδοση

«Γαλάζιες» παρεμβάσεις για ΕΝΦΙΑ και αγρότες

Τη διαφωνία τους με την παρακράτηση του συνόλου του ΕΝΦΙΑ από τις επιστροφές εισοδήματος, ΦΠΑ, φόρου πετρελαίου και εκλογικών επιδομάτων, 24 βουλευτές της ΝΔ. Την ίδια ώρα μια άλλη ομάδα 21 βουλευτών της ΝΔ κατέθεσε ερώτηση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των αγροτών. Πρόκειται για δύο νέες ομαδικές ερωτήσεις από «γαλάζιους» βουλευτές που δείχνει και το κλίμα ανησυχίας μεταξύ των βουλευτών της παράταξης.

Ειδικότερα, όσον αφορά στην παρακράτηση του συνόλου του ΕΝΦΙΑ 24 βουλευτές, με επικεφαλής τη Φωτεινή Αραμπατζή, καλούν τους αρμόδιους υπουργούς να σταματήσουν την παρακράτηση του συνόλου του ΕΝΦΙΑ και υποστηρίζουν ότι «είναι παράδοξο αν όχι παράλογο να κατατίθεται η ευνοϊκή ρύθμιση για εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των πολιτών σε 72 και 100 δόσεις και την ίδια στιγμή να τους παρακρατείται προκαταβολικά και εφάπαξ ο φετινός φουσκωμένος ΕΝΦΙΑ».

Παράλληλα σε τροπολογία που υπογράφουν 21 βουλευτές, με πρώτο τον Ιορδάνη Τζαμτζή, ζητούν να μην παρακρατούνται κοινοτικές ενισχύσεις, επιδοτήσεις και χρηματοδοτήσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των αγροτών.

Η τροπολογία αφορά ρύθμιση του νομοσχεδίου για τη χρήση των δημοσίων εγγράφων, η οποία προβλέπει πως «οι ασφαλιστικοί οργανισμοί, για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών, παρακρατούν τα οφειλόμενα ποσά από τις πάσης φύσεως καταβολές, πληρωμές, επιδοτήσεις, αποζημιώσεις, επιχορηγήσεις και δανειοδοτήσεις που καταβάλλονται από το Δημόσιο, τους φορείς του Δημοσίου, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ και ΑΕ του Δημόσιου τομέα».

Newsroom Enet, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Ληξιπρόθεσμες οφειλές
Νέα Δημοκρατία
Αγροτικά θέματα & αγροτική πολιτική
Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ)