Έντυπη Έκδοση

Face Look

ΘΕΡΜΟ χειμώνα βλέπω να περνάμε με το θρίλερ του ΕΜΣΤ να επανέρχεται. ΚΑΙ ενώ ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα καλλιτεχνών και ασχολούμενων με τα ζητήματα της τέχνης διαμαρτύρεται για τα δεινά που περνά η Αννα Καφέτση, σε σχέση με τη δυσαρμονία με τα μέλη του Δ.Σ., άλλοι βγάζουν τα μαχαίρια.

ΤΟΠΟΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ο χώρος μας, λίγες οι θέσεις, πολλοί οι υποψήφιοι, αρκετοί οι παντογνώστες, ποιος εκθέτει και ποιος δεν εκθέτει στο ΕΜΣΤ, ποιος έχει έργο του στη μόνιμη συλλογή και ποιος όχι.

ΤΑ παράπονα ποτέ δεν θα μας λείψουν. Δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα, λίγη υπομονή, να μπει το νερό στο αυλάκι, να εγκαινιαστεί το νέο μουσείο και στη συνέχεια, ας γίνει και μια πιο ανοικτή συζήτηση για το μέλλον του μουσείου που, να το ξαναπούμε, δεν θα υπήρχε δίχως την Καφέτση.

ΠΑΝΤΩΣ, αν υπάρχει ένταση και διχογνωμία μεταξύ του Δ.Σ. και του όποιου διευθυντή, αποκλείεται να γίνει έργο.

ΑΛΛΑ τι κάνει το υπουργείο;

ΕΚΕΙΝΟ που έκανε πολύ καλά, αυτή τη φορά, το υπουργείο, είναι η προκαταρκτική οργάνωση της Biennale Βενετίας. Και από τον Αύγουστο, όρισε την επιτροπή και έγκαιρα δέχτηκε και εξέτασε τους φακέλους των προτάσεων. Να δούμε και τα της κυρίως οργάνωσης.

ΑΝΤΕ και στην Documenta, με το καλό. Εκεί, να δούμε, τι μαχαίρια θα βγουν.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Αναλύσεις
Ρεπορτάζ
Καλλιτεχνικό ρεπορτάζ