Έντυπη Έκδοση

Γιατί το lifting-εξπρές σαρώνει στο εξωτερικό;

Θραύση κάνει το lifting-εξπρές στο εξωτερικό. Δεκάδες γυναίκες στο μεσημεριανό τους διάλειμμα «πετάγονται» μέχρι το ιατρείο του ειδικού για νότες ανανέωσης και νεότητας. Ξαναγυρνούν βέβαια στη δουλειά ανανεωμένες και χωρίς να καταλάβει κανένας τίποτε.

«Ονομάστηκε Lunch Break Lifting, από τις ίδιες τις ενδιαφερόμενες στην Αμερική που υποβλήθηκαν στη συγκεκριμένη επέμβαση, λόγω του πολύ μικρού χρόνου που χρειάζεται να αφιερώσει μια γυναίκα, προκειμένου να διορθώσει με τη συγκεκριμένη μέθοδο τη χαλάρωση στο κάτω μέρος του προσώπου της», επισημαίνει ο πλαστικός και επανορθωτικός χειρουργός, Γιώργος Ανδρεανίδης. Με αυτή την τεχνική διορθώνεται η μικρής έκτασης χαλάρωση στο V του προσώπου (σαγόνι, μάγουλα) μέσα από μία τομή ενός εκατοστού που κρύβεται πίσω από το λοβό του αυτιού.

«Γίνεται στο ιατρείο, διαρκεί μόλις 20-30 λεπτά και η ενδιαφερόμενη μπορεί να επιστρέψει αμέσως στη δουλειά της, με άλλον αέρα. Αυτόν της ανανέωσης και της φρεσκάδας», εξηγεί ο κ. Ανδρεανίδης.

Σε ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται το Lunch Break Lifting; Η συγκεκριμένη μέθοδος ενδείκνυται σε περιπτώσεις στις οποίες η χαλάρωση του δέρματος έχει μόλις αρχίσει να κάνει εμφανή τα σημάδια της. Αυτό συνήθως αρχίζει να συμβαίνει σε γυναίκες μετά τα 40. Οι γυναίκες που επιθυμούν να διορθώσουν αυτά τα πρώτα σημάδια της γήρανσης κερδίζουν περίπου 5 με 10 χρόνια φρεσκάδας.

Τι γίνεται όταν η χαλάρωση έχει μεγαλύτερη έκταση στο πρόσωπο; Οταν η κανονική γραμμή του προσώπου και του λαιμού χρειάζεται γενικότερη ανόρθωση, δηλαδή και στις τρεις ζώνες του προσώπου, μέτωπο, μάτια, πιγούνι, τότε για την ανόρθωσή τους ενδείκνυται το full face lift. Ανάλογα με την έκταση του προβλήματος, μπορεί να συνδυαστεί με βλεφαροπλαστική, καθώς και με ανόρθωση φρυδιών, αφαίρεση ρυτίδων μετώπου, ανόρθωση λαιμού, όπως επίσης και με λιποαναρρόφηση λαιμού και προσώπου.

«Πρόκειται για μια επέμβαση διάρκειας περίπου δύο ωρών, η οποία γίνεται με γενική αναισθησία αλλά και με μέθη. Το μυστικό της επιτυχίας στη συγκεκριμένη επέμβαση είναι το αποτέλεσμα να δείχνει φυσικό. Το πρόσωπο πρέπει να δείχνει φρέσκο και νεανικό, διατηρώντας τις γραμμές έκφρασης. Διαφορετικά θα έχουμε ένα πρόσωπο σαν ανέκφραστη μάσκα», τονίζει ο κ. Ανδρεανίδης. Μετά την επέμβαση, οι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν το ίδιο βράδυ στο σπίτι τους.

«Πρέπει να ξέρουμε ότι για την καλύτερη ανόρθωση του προσώπου θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί η κατάλληλη τεχνική, ανάλογα με την έκταση του προβλήματος, ώστε να επιλεγούν οι σωστές αναλογίες προσώπου. Αυτό συναποφασίζεται προεγχειρητικά μεταξύ ασθενούς και ιατρού πάντα με την καθοδήγηση του ιατρού, βάσει της εμπειρίας του». Με το facelift, η ανόρθωση του προσώπου έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα και μπορεί να γυρίσει το χρόνο πίσω κατά 10 με 15 χρόνια. Σε αυτή την επέμβαση μπορούν να υποβληθούν οι ενδιαφερόμενες ή οι ενδιαφερόμενοι, ηλικίας από 38 έως 70 ετών. Το facelift πρέπει να γίνει από πλαστικό χειρουργό, με εξειδίκευση στη χειρουργική τεχνική του προσώπου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Υγεία & Διατροφή
Υγεία
Ιατρικές έρευνες & μελέτες