Έντυπη Έκδοση

Πόσα χρόνια κερδίζετε κάνοντας σεξ;

Από τους πιο αποτελεσματικούς και ανέξοδους τρόπους για να φαίνεστε νεότεροι είναι το σεξ. Νέες επιστημονικές έρευνες τεκμηριώνουν ότι όσοι άνδρες και γυναίκες κάνουν συχνά σεξ, μπορούν να κερδίσουν και επτά χρόνια νεότητας.

Οπως υποστηρίζει ο Βρετανός ψυχολόγος Dr David Weeks, τέως διευθυντής του τμήματος γηριατρικής του Βασιλικού Νοσοκομείου του Εδιμβούργου, με βάση τις έρευνές του εκείνοι που έμοιαζαν πιο νέοι από την ηλικία τους υποστήριζαν ότι έκαναν σεξ κατά 50% περισσότερο από το μέσον όρο στην ηλικία των 40-50 ετών -δηλαδή περίπου τρεις φορές την εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον Dr Weeks η απόλαυση που πηγάζει από το σεξ είναι σημαντικός παράγοντας για τη διατήρηση της νεότητας. Επίσης παίζει ρόλο και η βιολογία μέσω της απελευθέρωσης πολύτιμων ενδορφινών -τις παυσίπονες ορμόνες που βελτιώνουν τη διάθεση. Κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής επίσης τονώνεται η κυκλοφορία του αίματος, ενώ βελτιώνεται ακόμη και η ελαστικότητα του δέρματος, συντελώντας σε μια πιο νεανική εμφάνιση.

Φυσικό κολλαγόνο

Ενας από τους βασικούς λόγους που το σεξ αποτελεί ελιξίριο νεότητας είναι ότι αυξάνει την παραγωγή του κολλαγόνου στο σώμα, το οποίο δίνει στο δέρμα ελαστικότητα, ενώ το βοηθά στην καταπολέμηση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων.

Ενδορφίνες και κυκλοφορία αίματος

Το σεξ είναι το πιο φυσικό αντικαταθλιπτικό, αφού μέσω αυτής της ερωτικής διαδικασίας απελευθερώνονται οι πολύτιμες ενδορφίνες -οι παυσίπονες ορμόνες που βελτιώνουν τη διάθεση. Κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής επίσης τονώνεται η κυκλοφορία του αίματος, ενώ βελτιώνεται ακόμη και η ελαστικότητα του δέρματος, συντελώντας σε μια πιο νεανική εμφάνιση.

Ρίχνει την πίεση

Ερευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Biological Psy-chology», έδειξε ότι όταν οι συμμετέχοντες έκαναν σεξ πριν υποβληθούν σε μια αγχωτική κατάσταση, η αρτηριακή τους πίεση δεν αυξανόταν τόσο, όσο εκείνων που απείχαν από το σεξ. Τα αποτελέσματα ήταν τα ίδια τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αναπαραγωγή και σεξουαλική συμπεριφορά
Υγεία & Διατροφή
Υγεία