Έντυπη Έκδοση

Φ. Κουβέλης: Πρέπει να συμφωνήσουμε στη μη βιωσιμότητα του χρέους

«Είναι αναγκαία η εθνική συνεννόηση, τουλάχιστον για το τεράστιο ζήτημα της αναδιάρθρωσης του χρέους, προκειμένου να καταστεί βιώσιμο», επιμένει ο Φ. Κουβέλης, ο οποίος προτείνει σύγκληση του συμβουλίου αρχηγών των πολιτικών δυνάμεων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Το χρέος δεν είναι βιώσιμο παρά τα όσα περί του αντιθέτου ισχυρίζεται η κυβέρνηση», επισημαίνει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σε συνέντευξή του (Action24) και θεωρεί ως επιβεβλημένη μια «εθνική συνεννόηση», παρότι οι αντιθέσεις και οι διαφορές μεταξύ των κομμάτων είναι δεδομένες. Ο κ. Κουβέλης προτείνει σύγκληση του συμβουλίου των αρχηγών των κομμάτων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και σημειώνει ότι θα πρέπει να προηγηθούν πρωτοβουλίες προκειμένου να καταστεί δυνατή η πραγματοποίηση της σύσκεψης. Σε αυτή, σύμφωνα με τον ίδιο, θα μπορούσαν να μετέχουν όλες οι δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου και θα πρέπει να τεθούν στην ατζέντα όλα τα ζητήματα, που έχουν σχέση με τις οικονομικές υποχρεώσεις της χώρας έναντι των δανειστών, η από καινού αντιμετώπιση της διαπραγμάτευσης για την αναδιάρθρωση του χρέους, αλλά η πολιτική, που μπορεί να δρομολογήσει διαδικασίες για ένα «αναπτυξιακό σοκ».

Απαισιόδοξος για τη συνεννόηση

«Αν με ρωτήσετε πόσο πιθανολογώ ότι μπορεί να υπάρξει αυτή η συνεννόηση, ας καταγράψω την απαισιοδοξία μου», σημειώνει ο κ. Κουβέλης και προσθέτει: «Εχω την εκτίμηση, όσο και την πολιτική βεβαιότητα, ότι αυτή η πόλωση, που θέλει να τροφοδοτήσει έναν νεόκοπο δικομματισμό, δεν μπορεί να συναντηθεί με τέτοιου χαρακτήρα συνεννοήσεις εθνικού περιεχομένου». Επισημαίνει ότι ο λαός οφείλει να γνωρίζει ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και πως πρέπει να αναδιαρθρωθεί. «Δεν υπάρχει άλλος τρόπος από τη συστηματική και επίμονη διαπραγμάτευση, με συνεννοημένες όλες τις πολιτικές δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου», προσθέτει.

Χθες πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ. Ο κ. Κουβέλης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του κόμματος με βάση τις αποφάσεις του τελευταίου συνεδρίου και ενημέρωσε για τις τρέχουσες εξελίξεις, ενώ ο γραμματέας Θ. Θεοχαρόπουλος εισηγήθηκε τον προγραμματισμό δράσης για την επόμενη περίοδο. Περιλαμβάνει ένα άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία με ειδικές θεματικές εκδηλώσεις σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο και πρωτοβουλίες με πολιτικές θέσεις εστιασμένες σε συγκεκριμένες ομάδες ενδιαφέροντος. Κατά τα λοιπά, προχώρησαν στην κατανομή αρμοδιοτήτων στα νέα μέλη της Ε.Ε. ΠΑΣ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΔΗΜΑΡ