Έντυπη Έκδοση

ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΠΑΒΙΤΣΑΣ

«Μην φοβάστε τις αγορές»

Μήνυμα προς την Ελλάδα, με αποδέκτες τόσο την κυβέρνηση όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζει ο Κώστας Λαπαβίτσας την πρόσφατη έκρηξη χρηματοπιστωτικής αστάθειας.

Ο καθηγητής, με άρθρο στην ιστοσελίδα του, υποστηρίζει, μάλιστα, ότι το μήνυμα ήταν πιο αμείλικτο για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς έχει διακηρύξει ότι θα επιδιώξει βαθιά διαγραφή του χρέους, άρση της λιτότητας, παρέμβαση ανακούφισης για τα λαϊκά στρώματα και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

«Η πανωλεθρία που υπέστη η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου έδειξε ότι μια κυβέρνηση με το διακηρυγμένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετωπίσει εντονότατη επίθεση των αγορών, με μεγάλη άνοδο των επιτοκίων και πτώση του χρηματιστηρίου. Η αστάθεια και η ανησυχία θα είναι μεγάλη και για τις τράπεζες και για τις επιχειρήσεις (...). Ψυχραιμία, λοιπόν, θα χρειαστεί, άμεσα μέτρα στήριξης τραπεζών και επιχειρήσεων, καθώς και μεθοδική προετοιμασία του ελληνικού λαού ώστε να μην φοβηθεί», σημειώνει ο κ. Λαπαβίτσας. Σε άλλο σημείο του εκτενούς άρθρου υπογραμμίζει:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα έχει επιδοθεί σε εκστρατεία ενημέρωσης των ισχυρών της Ευρώπης προσπαθώντας να τους πείσει για τη λογική που διέπει τις θέσεις του και για την απόφασή του να βρει "ευρωπαϊκή" λύση. Καλό είναι φυσικά να ενημερώνει τα διεθνή φόρα για τις θέσεις του, αλλά ακόμη καλύτερο είναι να έχει αντίληψη των συμφερόντων του αντιπάλου. Καλό είναι επίσης να θυμούνται οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ ότι οι μηχανισμοί της ευρωπαϊκής μπουρζουαζίας χαρακτηρίζονται από καλούς τρόπους, ευγένεια προς τον συνομιλητή τους και τη συνήθεια να ακούνε τον άλλο, αλλά παραμένουν άτεγκτοι υπερασπιστές των συμφερόντων τους, σκληροί και βαθιά υπεροπτικοί».

Σ.Κ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Αναλύσεις
Γνώμες/Απόψεις
Διεθνείς αγορές και Χρηματιστήρια
Εκπαιδευτικοί/Καθηγητές
Οικονομική κρίση