Έντυπη Έκδοση

Επίθεση με τσεκούρι κατά αστυνομικών

Εναντίον αστυνομικών της Νέας Υόρκης επετέθη ένας 30χρονος άνδρας οπλισμένος με τσεκούρι τραυματίζοντας δύο αστυνομικούς, ο ένας εκ των οποίων βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Ο δράστης, που θεωρείται υποστηρικτής του Τζιχάντ, έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών, ενώ τραυματίστηκε και μια 29χρονη κοπέλα.

Σύμφωνα με την αστυνομία και το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων, ο 30χρονος Ζάλε Τόμσον, όπως πιστεύεται πως είναι το όνομά του, είχε ανεβάσει τον περασμένο μήνα σε ισλαμιστική ιστοσελίδα βίντεο όπου εμφανιζόταν να δηλώνει ότι «ο Τζιχάντ είναι μία δικαιολογημένη αντίδραση στην καταπίεση των σιωνιστών και των σταυροφόρων», ενώ πολλές αναρτήσεις του στο YouTube και στο Facebook έδειχναν «έναν ακραία φυλετικό προσανατολισμό σε ιστορικό και θρησκευτικό πλαίσιο τέτοιο που παραπέμπει σε εξτρεμιστικές τάσεις».

Η επίθεση έγινε κατά αστυνομικών που πραγματοποιούσαν πεζή περιπολία, όταν ένας φωτογράφος τους ζήτησε να ποζάρουν σε δρόμο του Κουίνς.

Η αστυνομία δεν σχολίασε πληροφορίες που θέλουν η επίθεση συνδέεται με τρομοκρατική δραστηριότητα και ότι εσωτερικό έγγραφο καλεί τους αστυνομικούς της Νέας Υόρκης να βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο ετοιμότητας, έπειτα και από τις επιθέσεις στην Οτάβα. Γ.Ζ.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
ΗΠΑ
Οργανώσεις/Επιθέσεις/Συμμορίες