Έντυπη Έκδοση

Οι δρόμοι έγιναν ποτάμια και πάλι

Ανέτοιμο μία ακόμη φορά απέναντι στα καιρικά φαινόμενα αποδείχτηκε το Λεκανοπέδιο της Αττικής. Η ραγδαία επιδείνωση του καιρού από το πρωί της Παρασκευής, με τα πρώτα χιόνια να κάνουν την εμφάνισή τους σε Ηπειρο, Ευρυτανία και Φθιώτιδα, στην Αττική έφερε ισχυρές βροχοπτώσεις και κεραυνούς που «βούλιαξαν» πολλές περιοχές της Αθήνας και του Πειραιά.

Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, οχήματα ακινητοποιήθηκαν, υπόγεια και ισόγεια πλημμύρισαν, ενώ πέρα από το κυκλοφοριακό κομφούζιο σε κεντρικούς οδικούς άξονες και όχι μόνο, και τις πτώσεις δένδρων, δημιουργήθηκαν προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση.

Η πυροσβεστική υπηρεσία, που μέχρι... χθες έσβηνε φωτιές στη Χίο και την Ανδρο, δέχτηκε περισσότερες από 450 κλήσεις μόνο από το Λεκανοπέδιο για τις αντλήσεις υδάτων, κοπές δένδρων και παροχή βοήθειας.

135 πυροσβέστες με 65 οχήματα βγήκαν στους δρόμους προσπαθώντας να σώσουν ό,τι μπορούν. Μικρά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των ισχυρών ανέμων εντάσεως έως και 8 Μποφόρ. Α.Κ.Μ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Φυσικές καταστροφές & ακραία καιρικά φαινόμενα