Έντυπη Έκδοση

Πάνω από 50.000 επισκέπτες

Σε ετήσια βάση, οι επισκέψεις ξεπερνούν τις 50 χιλιάδες, ενώ την ιστοσελίδα επισκέπτονται χρήστες από 30 χώρες. Στο βιβλίο εντυπώσεων τα ενθουσιώδη σχόλια είναι σε διάφορες γλώσσες. Αφού το μουσείο κλείσει για το κοινό, η δουλειά δεν τελειώνει. Ο ξεναγός, φύλακας και συντηρητής Παύλος Πουλοβασιλόπουλος θα αποσυρθεί σε ένα από τα εργαστήρια και με χαρά θα αφοσιωθεί στη συντήρηση των εκθεμάτων.

Γυαλοχαρτάρισμα, βούρτσα, γυάλισμα, και κατόπιν το έκθεμα θα κατέβει στην αποθήκη, όπου φοιτήτριες του Ιστορικού-Αρχαιολογικού τμήματος του ΕΚΠΑ το αρχειοθετούν. Τα εκθέματα μπορεί να προέρχονται από τα σκουπίδια, αλλά τα περισσότερα είναι σπάνια και πανάκριβα. Για παράδειγμα, τις προάλλες βρέθηκε καρότσι μανάβη κατασκευής 1912, φτιαγμένο από ξύλο κεχριμπάρι. Μια γρήγορη αναζήτηση στο Διαδίκτυο θέτει την τιμή στα 35 με 70 χιλ. ευρώ. Θα πάει όμως και αυτό στο μουσείο, το οποίο χρηματοδοτείται από 2.000 συνταξιούχους, με τη συμβολική συνδρομή τού ενός ευρώ το μήνα. Το μουσείο λειτουργεί κάθε μέρα, και Σαββατοκύριακο, 9 π.μ. με 2 μ.μ.

Η πορεία του όμως δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα. Οι ενέργειες του κ. Φωτόπουλου, όμως, φαίνεται ότι δεν άρεσαν σε κάποιους συνδικαλιστές και οι προστριβές μαζί τους είναι συνεχείς. Ακόμα και σήμερα, μόλις πριν από ένα μήνα, σε κάποια συνέλευση, κάποιος πέταξε εναντίον του σιδερένια καρέκλα. Ο ίδιος χαρακτηρίζει το περιστατικό ως απόπειρα δολοφονίας - η πίκρα του είναι εμφανής. Ωστόσο όταν μας ξεναγεί στο μουσείο, στο δεύτερο σπίτι του, όπως το λέει, τα μάτια του λάμπουν.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Πληροφορική και διαδίκτυο
Τέχνη/Πολιτισμός
Μουσεία και Αρχαιολογικοί χώροι
Κύριο θέμα
Ο Ηλεκτρικός έχει τη δική του ιστορία