Έντυπη Έκδοση

ΠΑΡΑΣΥΡΘΗΚΕ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΩ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΙΑΣΧΙΣΕΙ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΦΛΟΙΣΒΟ

Νεκρή στις ράγες του τραμ

Η τραγωδία που εκτυλίχθηκε το πρωί της Παρασκευής στο Φλοίσβο, όταν μια ηλικιωμένη γυναίκα παρασύρθηκε από το τραμ για αρκετά μέτρα τη στιγμή που επιχειρούσε να διασχίσει τις γραμμές του, ενώ έβρεχε καταρρακτωδώς, δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε -δυστυχώς- η τελευταία.

Η σορός της άτυχης γυναίκας απεγκλωβίστηκε έπειτα από ανύψωση του βαγονιού Η σορός της άτυχης γυναίκας απεγκλωβίστηκε έπειτα από ανύψωση του βαγονιού Εχουν περάσει 10 χρόνια από το πρώτο θανατηφόρο δυστύχημα στις ράγες του μέσου σταθερής τροχιάς, που επανήλθε στους δρόμους της πρωτεύουσας και τις ζωές μας 44 χρόνια μετά την πρώτη λειτουργία του, στις 19 Ιουλίου του 2014, σχεδόν ταυτόχρονα με τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Ηταν μέσα Αυγούστου, όταν ένας 33χρονος Κορεάτης -ο οποίος εργαζόταν ως συντηρητής των μηχανημάτων πώλησης εισιτηρίων- βρήκε τραγικό θάνατο τη στιγμή που προσπαθούσε να διασχίσει τις ράγες του τραμ, στην είσοδο του Τροκαντερού στο Παλαιό Φάληρο. Ο άτυχος άνδρας δεν αντιλήφθηκε ότι ο συρμός είχε μπει στη στάση. Το τραμ τον παρέσυρε και τον τραυμάτισε θανάσιμα, παρά το γεγονός ότι κινούνταν με χαμηλή ταχύτητα.

Ο 33χρονος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Ασκληπιείο της Βούλας, αλλά ήταν ήδη αργά. Οι γιατροί διαπίστωσαν απλώς το θάνατό του. Ο οδηγός του τραμ υπεβλήθη σε αλκοτέστ και αποδείχτηκε νηφάλιος.

Τα δυστυχήματα με πεζούς και τα τροχαία ατυχήματα με οχήματα που ακολούθησαν το επόμενο χρονικό διάστημα, ήταν συχνά, στις διαβάσεις και τις διασταυρώσεις του τραμ, φανερώνοντας ότι ούτε οι πεζοί ούτε οι οδηγοί οχημάτων είχαν εξοικειωθεί με το μέσο σταθερής τροχιάς. Σε μόλις εννέα ημέρες λειτουργίας του τραμ είχαν καταγραφεί πέντε ατυχήματα με άλλα οχήματα, ευτυχώς όλα με υλικές ζημιές.

Ο τραγικός θάνατος της άτυχης γυναίκας χθες, η σορός της οποίας απεγκλωβίστηκε από το συρμό, μόνο έπειτα από την ανύψωση του βαγονιού από πυροσβέστες, μαρτυρά πως πρέπει να ληφθούν επιπλέον μέτρα ασφαλείας. Τα στοιχεία της άτυχης γυναίκας, ηλικίας περίπου 70 με 75 ετών, δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί από τις Αρχές. Το μόνο που έχει γίνει γνωστό είναι ότι κατάγεται από την Αρμενία. Αστυνομικοί της Τροχαίας διενεργούν έρευνες για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια της τραγωδίας.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Συγκοινωνίες-Μεταφορές
Αυτοκτονίες/Θάνατοι/Δυστυχήματα