Έντυπη Έκδοση

ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΒΟΡΙΔΗ

Αλλος τα παίρνει, άλλος πληρώνει...

Γιατροί, φαρμακοποιοί, διαγνωστικά κέντρα στη λίστα διαφθοράς

Μιας πρώτης τάξεως δικαιολογία να «κουρέψει» ό,τι έχει απομείνει όρθιο στον τομέα της Υγείας φαίνεται ότι βρήκε ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης. Βατήρας... για να ισοπεδώσει και τα τελευταία δικαιώματα των ασθενών οι παρατυπίες και η διαφθορά στο δημόσιο σύστημα, η οποία βέβαια φαίνεται πως ζει και βασιλεύει ακόμη και εν μέσω κρίσης.

Το επιχείρημα για τα νέα «τσεκουρώματα» σε φάρμακα και διαγνωστικές εξετάσεις δίνουν άλλη μία φορά τα πιράνχας του χώρου της υγείας που συνεχίζουν να θησαυρίζουν εις βάρος των ασφαλιστικών ταμείων και των ασφαλισμένων. Γιατροί, φαρμακοποιοί, διαγνωστικά κέντρα αλλά και ιδιωτικές κλινικές είναι μέσα στη λίστα της διαφθοράς που παρουσίασε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας όλως τυχαίως έπειτα από ερώτηση βουλευτού της Ν.Δ.

Βέβαια, από τα στοιχεία που παρουσίασε ο Μάκης Βορίδης προκύπτει ότι μόλις 2,2 εκατ. ευρώ καταλογίστηκαν και τα άλλα ποσά βρίσκονται κάπου στον... αέρα! Δεν είναι τυχαίο ότι ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) ενώ επισημαίνει ότι πρέπει να τιμωρηθούν όσοι έκλεψαν το σύστημα, υπογραμμίζει πως το ποσοστό των φαρμακοποιών είναι απειροελάχιστο σε σχέση με το σύνολο των επαγγελματιών του κλάδου.

Ο Σύλλογος αναφέρει πως η γιγάντωση του θέματος διαφθοράς γα τους φαρμακοποιούς είναι εκ του πονηρού. Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος θεωρεί ότι η Πολιτεία έχει υποχρέωση και καθήκον να ελέγχει όλους τους εμπλεκόμενους παρόχους υγείας. Σε περιπτώσεις, δε, όπου διαπιστώνεται πραγματικό παράπτωμα, συμφωνεί απόλυτα με τις επιβαλλόμενες ποινές, όσο αυστηρές και αν είναι.

Και αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στη συγκεκριμένη περίπτωση διαπιστώνουμε ότι αν και αριθμητικά τα φαρμακεία έχουν δεχθεί τους περισσότερους ελέγχους, οι καταλογισμοί των πολύ υψηλών ποινών αφορούν ένα ποσοστό μόλις 0,26% επί του συνόλου των φαρμακείων της χώρας. Αρα λοιπόν οποιαδήποτε προσπάθεια στηλίτευσης ενός ολόκληρου κλάδου για απειροελάχιστες περιπτώσεις, θα θεωρηθεί ότι είναι εκ του πονηρού».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Φαρμακοβιομηχανία και εμπόριο φαρμάκων
Φαρμακεία
Υγεία
Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης