Έντυπη Έκδοση

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Δεν είδε, δεν άκουσε η κυβέρνηση

Διόλου ενθαρρυντικά είναι τα τελευταία νέα από τις Βρυξέλλες όσον αφορά στο θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας, διαψεύδοντας και τις τελευταίες φρούδες ελπίδες που μπορεί να έτρεφαν στο υπουργείο Ανάπτυξης. Η απάντηση του αντιπροέδρου της Κομισιόν Γίρκι Καϊτάνεν, σε σχετική ερώτηση του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, δεν αφήνει και πολλά περιθώρια παρερμηνείας.

Βέβαια η φιλοσοφία των τελευταίων δηλώσεων Καιτάνεν, των προ έτους... χυδαιοτήτων των δανειστών, δεν απέχουν και πολύ από τη λογική της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη. Πρόσφατα η κυβερνητική εκπρόσωπος είχε δηλώσει σε ραδιοφωνικό σταθμό πως είχε πάντοτε διαφορετική άποψη για το θέμα (της φορολογίας ακινήτων), γι' αυτό και δεν είχε ακίνητα».

Οταν η «Αυγή» της θύμισε πως έχει, σύμφωνα με το δικό της «πόθεν έσχες» (διαμέρισμα 239 τ.μ. στη Γλυφάδα, εξοχικό κ.λπ.), η κ. Βούλτεψη ενοχλήθηκε και το γύρισε στις απειλές για μηνύσεις και τους ισχυρισμούς περί συκοφαντιών. Για να προχωρήσει στο λεκτικό εύρημα: «Δεν έχω ουσιώδη ακίνητη περιουσία».

Οσον αφορά στον μονίμως αισιοδοξούντα Νίκο Δένδια, ήρθε το «καρφί» του αντιπροέδρου της Κομισιόν για να αδειάσει τον υπουργό Ανάπτυξης για τους πλειστηριασμούς ξεκαθαρίζοντας ότι από την αρχή του 2015 ξεκινούν οι πλειστηριασμοί.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Ανάπτυξης η προσπάθεια αναδίπλωσης του φιλόδοξου υπουργού είναι εμφανής, καθώς ψελλίζονται δικαιολογίες πως θα συνεχίσει να υπάρχει κάποια προστασία για την πρώτη οικογενειακή κατοικία από τους πλειστηριασμούς και μετά το τέλος του έτους. Πλην όμως, δίερρεαν οι ίδιοι κύκλοι, δεν είναι σαφές ποια μορφή ακριβώς θα έχει αυτή και ποιες θα είναι οι προϋποθέσεις. Εξοχα.

«ΕΝΦΙΑΛΤΗΣ για πρώτη κατοικία», προειδοποιούσε πρόσφατα η «Κ.Ε.» σημειώνοντας πως η κυβέρνηση κρύβει την αλήθεια για πλειστηριασμούς και «κόκκινα δάνεια». Σύμφωνα με το φύλλο της 14 ης Σεπτεμβρίου, η κυβέρνηση εκλιπαρούσε τους δανειστές για παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας μετά την 31 η Δεκεμβρίου μέχρι να ξεπεραστεί ο κάβος της προεδρικής εκλογής.

«Δεν θα αφήσουμε απροστάτευτη την πρώτη κατοικία» διαμήνυε ο υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στον REAL Fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου. Μάλιστα ο και έγκριτος οικονομολόγος δεν είχε παραλείψει να «καρφώσει» κυριακάτικη εφημερίδα (σ.σ.: προφανώς εννοώντας την «Κ.Ε.», που είχε «ανεβάσει» το θέμα ), λέγοντας πως υπάρχουν πολλές ρυθμίσεις που προστατεύουν το δανειολήπτη.

Η «Κ.Ε.» επέμενε πως ενδεχομένως να δοθεί μεν μικρή παράταση χρόνου στην κυβέρνηση (εν όψει εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας) και πως η προστασία από την άρση της προστασίας και ο κίνδυνος πλειστηριασμού ούτε πλήρης θα είναι ούτε για το σύνολο των ιδιοκτητών πρώτης κατοικίας.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Πλειστηριασμοί
Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ)
Ακίνητα & κτηματαγορά