Έντυπη Έκδοση

Εκτός γραμμής

Λιθοβολισμοί στο λιοπύρι

Ο χειμώνας ήρθε νωρίς στην Ελλάδα, αλλά για το Κατάρ πέρα βρέχει. Οι Αραβες επιμένουν ότι ο καιρός στο κατακαλόκαιρο του Περσικού είναι χαρά Θεού. «Δεν υπάρχει πρόβλημα, μπορούμε να κάνουμε το Μουντιάλ του 2022 Ιούνιο μήνα», ορκίζονται. «Εχουμε την τεχνολογία για να μειώσουμε στους 23 βαθμούς τη θερμοκρασία, στα γήπεδα και στις ζώνες των φιλάθλων. Και ο Αλλάχ βοηθός». Κι αν πέσει κανένας ποδοσφαιριστής ξερός από το λιοπύρι των 40-45 βαθμών; Ποιος θα πρέπει να λιθοβοληθεί για την τραγωδία; «Οχι», στύλωσε τα πόδια ο Ζεπ Μπλάτερ. «Το Παγκόσμιο Κύπελλο πρέπει να γίνει χειμώνα και μάλιστα Νοέμβριο-Δεκέμβριο». Ειδάλλως, θα πέσει πάνω στη Χειμερινή Ολυμπιάδα (Καζακστάν ή Κίνα), στο αμερικάνικο Super Bowl και σε οτιδήποτε άλλο είθισται να διεξάγεται Γενάρη ή Φλεβάρη.

Σέντρα μετά τα μεσάνυχτα

Καλά τα λέει ο Μπλάτερ, αλλά ο ξενοδόχος μιλάει πάντοτε τελευταίος. Το χρήμα το φέρνουν στο ποδόσφαιρο όχι οι εθνικές ομάδες αλλά οι πλούσιοι σύλλογοι της Ευρώπης. Μπροστά στο Τσάμπιονς Λιγκ και στα μεγάλα πρωταθλήματα της «γηραιάς ηπείρου», το Μουντιάλ είναι φτωχός συγγενής. «Το καλεντάρι μας θα γίνει άνω-κάτω για δύο ολόκληρα χρόνια», διαμαρτύρονται οι κατά τόπους Λίγκες, χαρακτηρίζοντας το σχέδιο της FIFA απαράδεκτο. Μπροστά σε τέτοια αναστάτωση, ο εκνευρισμός που προκαλείται από το ανά διετία Κόπα Αφρικα μοιάζει με ασήμαντο αστερίσκο.

Ατάιστος ο ελέφαντας

«Η μοναδική βιώσιμη λύση είναι ο Μάιος», ανακοινώνει η Ενωση των Ποδοσφαιρικών Σωματείων της Ευρώπης, με τα 214 μέλη της και τον Καρλχάιντς Ρουμενίγκε στον προεδρικό θώκο. Ανοιξη, που έχει και δροσούλα, 35 βαθμούς Κελσίου! Το 75% των ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν στο φετινό Μουντιάλ ανήκουν σε ευρωπαϊκές ομάδες, οπότε η φωνή τους είναι δυνατή. Ανάμεσα στις επαναστατικές ιδέες που έπεσαν στο τραπέζι της FIFA είναι και οι νυχτερινοί αγώνες, με ώρα έναρξης 1.π.μ. μετά τα μεσάνυχτα, βολική για τις τηλεοράσεις της Ευρώπης. Και η διαβούλευση συνεχίζεται, μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο. Ο ελέφαντας που στέκει στη μέση της αίθουσας, οι καταγγελίες για τα σκάνδαλα του Κατάρ, κοιτάζει απορημένος τους γραβατωμένους της Ζυρίχης. Αλήθεια, δεν θα τον ταΐσει κανείς αυτόν;

Νικ.α.π.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Στη στήλη
Εκτός γραμμής