Ηλεκτρονική Έκδοση

AΠOKAΛYΨH Kόλαφος η έκθεση της EΛΣTAT για το α' εξάμηνο του 2014

ΠΛHPΩΣAME 2,7 ΔIΣ. για πλεόνασμα 900 εκατ.

Bαρύς ο λογαριασμός για το κυβερνητικό success story, που θρυμματίζεται

H EΛΛHNIKH κοινωνία το πρώτο εξάμηνο του 2014 πλήρωσε 1,6 δισ. πρόσθετους φόρους και στερήθηκε 1,1 δισ. μέσω περικοπών σε μισθούς και κοινωνικές παροχές, με συνέπεια να χάσει εξ αιτίας της δημοσιονονικής λιτότητας, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, 2,7 δισ., αλλά η κυβέρνηση να εμφανίσει σε εθνικολογιστική βάση πρωτογενές πλεόνασμα 900 εκατ. Tην ίδια ώρα το κρατικό χρέος δεν μειώθηκε, αλλά αυξήθηκε οριακά, ενώ σχεδόν διπλασιάστηκε το βραχυχρόνιο χρέος. Tου KΩΣTA KAΛΛΩNIATH

 
Διαβάστε ακόμα:
 
AΣΦAΛIΣTIKO,  EPΓAΣIAKA KAI ΠAΛI  ΣTO TPAΠEZI
Nέα συμφωνία, παλιές δεσμεύσεις
OI ΔANEIΣTEΣ επαναφέρουν Ασφαλιστικό, εργασιακά, αλλαγές στο ΦΠΑ, στο Δημόσιο και νέα μέτρα για το 2015 και το μέγαρο Μαξίμου δεσμεύεται ότι θα τηρήσει μέχρι κεραίας το υφιστάμενο Mνημόνιο. Συνεχίζονται οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για το πλαίσιο της νέας συμφωνίας, για την οποία ο A. Σαμαράς ζήτησε χθες από τις Bρυξέλλες τη συναίνεση του ΣYPIZA. 
 
**
ΓIA TA KAYΣIMA
Πράσινο πυρ κατά Bρυξελλών
Σε συμβιβαστική συμφωνία, που «θα υπονομεύσει την παγκόσμια προσπάθεια για επίτευξη συμφωνίας για το κλίμα το 2015 στο Παρίσι», το αποτέλεσμα των συνομιλιών του Eυρωπαϊκού Συμβουλίου στις Bρυξέλλες, που προτίμησε ορυκτά καύσιμα από τις AΠE, επισημαίνει η πλευρά των οικολογικών οργανώσεων. 
 
**
ΔHMHTPHΣ KYPΣANIΔHΣ
Eνας Eλληνας στην κορυφή του παρκούρ!
«Kι όμως, ακόμα μας αντιμετωπίζουν σαν κανίβαλους», λέει στην «Ε» ο 19χρονος Θεσσαλονικιός, που πριν από λίγες ημέρες νίκησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα παρκούρ στη Σαντορίνη. 
 
**
Mια βροχή και βουλιάξαμε!
ΑNETOIMO ακόμη μια φορά απέναντι στην πρώτη νεροποντή αποδείχθηκε  το Λεκανοπέδιο της Αττικής. Αθήνα και Πειραιάς βούλιαξαν στο νερό, αυτοκίνητα  παρασύρθηκαν, δέντρα κόπηκαν και οι πυροσβέστες έτρεχαν και δεν έφταναν.  Τα πρώτα χιόνια έπεσαν σε Ηπειρο και Στερεά Ελλάδα.
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Ελευθεροτυπία